Gyvename Žalgirio g. name. Prieš porą mėnesių pastebėjome viename bute, uždarame įstiklintame balkone, vilkšunio dydžio šunį. Šuo nenustodamas lojo nuo 7-os ryto iki 1 val. nakties. Netekę kantrybės iškvietėme policijos pareigūnus. Šuns staugimo faktą užfiksavo, tačiau buto nuomininkų namie nebuvo. Šuns staugimas nuolat kartojasi, po to kaimynai užtraukdavo balkone esančius roletus ir šuns niekas nematėme.

Pabrėžiu, perklausus apytikriai 10 kaimynų, niekas nėra matęs to šuns lauke. Geriausiu atveju, vienas kaimynas teigia, du kartus matęs vedžiojant, per pusę metų. Tačiau šuns staugimą ir lojimą girdime nuolat. Atšilus orui, šio buto gyventojai atitraukus roletus, pradėjome stebėti, jog diena iš dienos šuo gyvena uždarytas balkone, savo išmatose. Nėra padėta, nei geriamo vandens, nei maisto, nei guolio miegui (kaip reikalaujama pagal teisės aktus). Tai tęsiasi beveik mėnesį, bandėme susisiekti su mergina, tačiau mums durų niekas nedarydavo.

Šuo kiekvieną dieną gyveno vis didesniame kiekyje išmatų, kol š.m. gegužės 1 d. šuo nenustojamai kaukė ir ėdė savo išmatas, netekę kantrybės vėl kvietėme policijos pareigūnus. Atvykę pareigūnai baisėjosi laikymo sąlygomis, tačiau pabrėžė, jog pagal įstatymus negali konfiskuoti gyvūno. 23-io buto gyventoja greičiausia gavo tik administracinę nuobaudą. Teisinosi, kad tai pirmas atvejis, tačiau dešimtys kaimynų liudijome, kad tai tęsiasi nuolat.

Labai prašau atkreipti dėmesį į tai, koks šuo yra perkaręs, išsekintas, ties sprandu nuplikęs. Tikėjomės, kad po vakarykščio įvykio 23-io buto gyventoja susitvarkys, tačiau paskutinėje prisegtoje nuotraukoje galite matyti, jog išmatos taip ir liko nesuvalytos... O šuo greičiausiai vėl uždarytas balkone kankintis.

Labai prašome jūsų pagalbos ieškant galimybių atimti šunį iš jo neprižiūrinčios ir skriaudžiančios jaunos merginos. Baisu kiekvieną dieną klausytis vargšo šuns kančių.

Į DELFI kreipėsi šuns šeimininkė ir sakė po internete išplitusios informacijos apie jos gyvenamą būsto vietą, sulaukė grasinamų žinučių socialiniame tinkle. Pasak jos, kaimynų skundai, kad ji esą nevedžioja savo šuns ir nemaitina, yra jų prasimanymas. „Būnu namuose, 2-3 kartus per dieną jį vedžioju. Tiesiog jis labai daug valgo ir tuštinasi. Tiesiog valgo labai daug. Jis yra mano prižiūrėtas, čipuotas ir skiepytas šuo. Kodėl atrodė kaip išsekęs? Tiesiog buvo prisirinkęs daug erkių, todėl turėjau jį apskusti“.

Ji taip pat sakė sulaukusi grasinamų žinučių, bijo išeiti į gatvę. Galvoja, kad po viso šio įvykio turės emigruoti, o prasti santykiai su kaimynais tęsiasi nuo gruodžio mėnesio, kai įsikraustė į nuomojamą butą.

„Mano šunį vakar pavogė. Nors esą man padėti norėjusi moteris atrodė geranoriška, tačiau ją įsileidus, ji čiupo mano šunį ir kažkur dingo. Skambinau į prieglaudas, bet jo niekur nėra. Aš negaliu išvažiuoti gyventi į užsienį, jei neatgausiu savo šuns“, – moteris kreipėsi į policiją dėl asmeninių duomenų nutekėjimo ir sulauktų grasinimų.

Šuns šeimininkės teigimu, žmonės net neįsigilino į jos situaciją ir iškart nuteisė. Anot jos, kiek kaimynai kvietė policiją, tiek nepasiteisindavo jų iškvietimai.