„Nuo prezidento priklauso, kokius ministrus jis tvirtins, kokia Vyriausybė bus suformuota, kokie bus parlamento ir prezidento santykiai. Seime situacija taip pat nėra aiški, galimi įvairūs scenarijai. Tarp jų ir pasitraukimas į opoziciją. Visa tai pirmiausia priklauso nuo rinkėjų apsisprendimo“, – teigė S. Skvernelis, kurio poziciją perdavė jo štabo atstovas spaudai Skirmantas Malinauskas.

Jis kol kas nedėliojo scenarijų, kaip galėtų būti, jei prezidento rinkimus laimėtų kiti kandidatai.

„Kaip bus, jei prezidento rinkimus laimės kiti kandidatai, man prognozuoti sunku. Apie savo judėjimą negalvoju, šiuo metu dirbu labai atsakingą darbą, taip pat kandidatuoju prezidento rinkimuose. Visos mano jėgos ir laikas skiriamas būtent tam“, – teigė S. Skvernelis.

Jis teigė jaučiąs ir vertinąs tvirtą valstiečių-žaliųjų partijos paramą.

„Taip pat kasdien susitinku su šimtais Lietuvos piliečių, kurie taip pat mane remia. Rinkimai parodys, kaip gyvensime toliau. Rinksimės ne tik prezidentą, rinksimės, kuriuo keliu judės valstybės ir kaip joje jausis žmonės. Viskas jų rankose“, – teigė S. Skvernelis.

Karbauskis prabilo apie galimą traukimąsi į opoziciją

DELFI primena, kad R. Karbauskis šiandien pareiškė, kad pralaimėję prezidento ir EP rinkimus valstiečiai-žalieji svarstytų trauktis į opoziciją.

„Po prezidento rinkimų bet kokiu atveju vyks Vyriausybės sudėties peržiūra. Mes patys svarstome, galvojame, tai yra normalus procesas. Gali būti, kad bus peržiūrima koalicinė sutartis – bet mūsų pačių iniciatyva, o ne kieno nors kito.

Kita vertus, tai galbūt nuskambės kaip tam tikra sensacija, bet, jeigu prezidento rinkimus laimės kuris nors iš konservatorių kandidatų, ir, jeigu Europos Parlamento rinkimuose mes nelaimėsime, gali būti, kad mes patys pasitrauksime iš valdančiosios daugumos. Tai yra visiškai realu“, – sakė R. Karbauskis.

Jis, kaip partijos pirmininkas, teigė manąs, kad tai būtų teisingas sprendimas.

„Kam reikia dar pusantrų metų bandyti įrodyti tai, jeigu mes dabar neįrodome – jeigu žmonės mano, kad (tinka toks variantas) – Landsbergis premjeras, ir Vytautas Landsbergis kaip faktinis valstybės vadovas – ką ten beišrinksi – I. Šimonytę ar G. Nausėdą (…), tokiu atveju, kam be reikalo vargintis? Galime eiti į išankstinius rinkimus arba tiesiog palaikyti mažumos Vyriausybę, kurią formuos konservatoriai“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Karbauskis žada artimiausiu metu kreiptis į partiją ir visuomenę

Pasak jo, tauta turi pasirinkti, ką jie nori matyti valdžioje.

„Jeigu tauta nesupras, kad dabar bet koks kitas kandidatas – be Sauliaus reiškia konservatoriai, tokiu atveju nežinau.. Aš, kaip partijos vadovas, manau, kad dar yra tas variantas, kuris niekur nebuvo aptartas, nei vieno politologo nesvarstytas, bet jis yra pats realiausias, jeigu mes gausime du atsakymus, kad mūsų darbas yra nereikalingas, tokiu atveju paprasčiausiai mums gerai bus ir opozicijoje dirbti“, – sakė R. Karbauskis.