Apie tai kalbama jo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, kur jis atsako į Rusijos prezidento pareiškimą apie ukrainiečių ir rusų tautų bendrystę.

„Ilgai galvojau, ką bendro turi Ukraina ir Rusija. Realybė tokia, kad šiandien – po Krymo aneksijos ir agresijos Donbase – iš to bendro liko viso labo vienas vienintelis dalykas: valstybinė siena. Tai 2295 kilometrai ir 400 metrai „bendrystės“, – pareiškė Ukrainos prezidentu išrinktas V. Zelenskis.

Jis mano, kad, sugrąžinus Ukrainai visos sienos kontrolę, būtų galima paieškoti ir daugiau bendro.

„O naftos produktų eksporto draudimas, pasų išdavimo okupuotų teritorijų gyventojams punktai ir į nelaisvę imami ukrainiečiai nė trupučio nepadeda taisyti dvišalių santykių. Ir broliškais tokių santykių vadinti nevalia“, – teigia V. Zelenskis.

V. Zelenskis taip pat pakomentavo NTV sprendimą parodyti seną laidą, kurioje jis buvo vedėjo vaidmenyje.

„Noriu priminti, kad būtent dalyvavimas televizijos laidoje padėjo man išpopuliarėti Ukrainoje ir galiausiai būti išrinktam Ukrainos prezidentu. Šios televizijos laidos eteris, laida, filmuota prieš daug metų, atrodo gana keistai – neturiu ambicijų padaryti politinę karjerą Rusijoje“, – parašė jis.

Priminsime, kad balandžio 29 dieną V. Putinas ir vėl rusus ir ukrainiečius pavadino viena tauta ir išreiškė nuomonę dėl bendros pilietybės būtinybės.