King’s koledžo mokslininkai visose jų tirtose žuvyse, sugautose Jungtinės Karalystės vandens telkiniuose, aptiko kokaino, taip pat ketamino, vaistų ir MDMA – ingrediento, naudojamo ekstaziui gaminti, pėdsakų.

Jau seniau buvo žinoma, kad miesto žuvys yra tikros narkomanės. Temzės upėje aptikta tiek daug kokaino, kad dėl jo vandenyje plaukiojantys unguriai pradėjo labai keistai elgtis migracijos metu, jie tapo hiperaktyvūs.

Mokslininkai nesitikėjo narkotikų pėdsakų aptikti atokiau nuo miesto esančiuose vandens telkiniuose gyvenančiose žuvyse. Tyrimo rezultatai juos labai nustebino, tuo pat metu ir šokiravo.

Pasirodo, britai vartoja tiek daug narkotinių medžiagų, kad visų jų su šlapimu pasišalinančių iš žmonių organizmo nepavyksta pilnai išvalyti, tad kenksmingos medžiagos patenka į vandens telkinius.

Tiesa, nesitikėkite, kad suvartoję pagautą žuvį jūs apsvaigsite. Narkotikų kiekis jų organizmuose yra toks mažas, kad jis įtakos jums neturės. Tačiau nėra žinoma, kaip neteisėtos medžiagos veikia pačius gyvūnus. Sprendžiant iš Temzėje gyvenančių ungurių, rezultatai nebus džiuginantys.