TS-LKD išplatintame pranešime teigiama, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) visų trijų daugiau nei milijono vertės pirkimų procedūrose nustatė pažeidimų. VPT savo išvadoje konstatavo, kad vykdant šiuos pirkimus nebuvo užtikrintas skaidrumas, buvo pažeistos įstatymų nuostatos.

„Iš pateiktos informacijos galima manyti, kad konkurso laimėtojui, verslininko D. Gudelio įmonei „Viešosios informacijos partneriai“ buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti minėtus konkursus. Žiniasklaida taip pat skelbė, kad minėtas verslininkas ne kartą lankėsi Vyriausybės rūmuose ir galimai konsultavo ministrą pirmininką, kandidatą Prezidento rinkimuose Saulių Skvernelį. Situacija verčia daryti prielaidą, kad per viešuosius pirkimus galėjo būti sutarta atlyginti už paslaugas ir tame sudalyvavo NMA vadovas E. Bėrontas“, - samprotavo A. Bilotaitė.

Parlamentarė primena, kad tai - nebe pirmas kartas, kai NMA vadovo pavardė minima kalbant apie galimus įstatymų pažeidimus ir korupciją. Pasak jos, pernai sausį buvęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas E. Bėrontą atleido iš pareigų. Nors NMA vadovas teismo sprendimu grąžintas į pareigas, visuomenėje kilusios abejonės dėl šio asmens tinkamumo vadovauti agentūrai nebuvo išsklaidytos.

„Prašau įvertinti E. Bėronto atsakomybę dėl minėtų viešųjų pirkimų konkursų pažeidimų, taip pat įvertinti jo tinkamumą toliau eiti NMA direktoriaus pareigas, kuriai keliami aukščiausi skaidrumo reikalavimai“, - pabrėžia Seimo narė.