„Akivaizdu, kad mūsų versle buvo visa eilė praradimų, ir aš tik noriu paskatinti visus leisti kitiems menininkams žinoti, ką jiems jaučiate, – sakė J. Drake’as, atsiimdamas geriausio vyro atlikėjo apdovanojimą. – Leiskite jiems žinoti, kad juos mylite, ir gerbiate tada, kai jie gyvi.“
Drake’as galimai turėjo omenyje tai, kad muzikos pasaulis pastaruoju metu neteko daug garsių menininkų, pradedant Nipsey Hussle ir baigiant Aretha Franklin.

Repo žvaigždė, atėjęs į Las Vegaso „MGM Grand Garden Arena“ su septyniolika nominacijų, taip pat nugalėjo „Billboard 200“ plokštelių albumo kategorijoje, įveikęs Cardi B, Travisą Scottą, Post Malone ir velionį XXXTentacion.

„Pagarba Aryai Stark už įdėtą darbą praėjusią savaitę, – kalbėjo jis apie „Sostų karų“ („Game of Thrones“) žvaigždę, suspindėjusią praėjusios savaitės serijoje.

Tai buvo svarbus vakaras ir grupei „BTS“. „Billboard Awards“ ir „American Music Awards“ apdovanojimuose vaikinų pop grupė iš Pietų Korėjos savo fanatiškųjų gerbėjų dėka anksčiau pelnė tik „socialinius“ apdovanojimus“, tačiau trečiadienį „BTS“ nugalėjo geriausio dueto/geriausios grupės kategorijoje, įveikdama tokias „Grammy“ statulėlėmis apdovanotas grupes kaip „Maroon 5“, „Imagine Dragons“ ir „Dan + Shay“.

„Vis dar negaliu patikėti, kad mes esame čia, scenoje, su tiek daug puikių atlikėjų, – garsiai šaukiant gerbėjams kalbėjo grupės lyderis RM. – Mes vis dar tie patys vaikinai, kokie buvome prieš šešerius metus, vis dar turime tas pačias svajones… vis dar turime tas pačias mintis. Leiskite mums ir toliau svajoti.“

„Imagine Dragons“ nugalėjo geriausios roko grupės kategorijoje, o jos lyderis Danas Reynoldsas savo kalboje prabilo apie virsmo terapijos pavojus LGBTQ jaunuoliams. Jo kalba sulaukė didelių ovacijų.

„Florida Georgia Line“ narys Tyleris Hubbardas, atsiimdamas apdovanojimą už geriausią kantri dainą, kalbėjo: „Kadangi tiek daug talentingų menininkų šįvakar pasakė tiek daug tiesos, manau, turėtume sakyti tiesą. Būdami menininkais, mes visi patiriame tiek daug neįtikėtinų dalykų, tačiau manau, kad galiausiai tai nieko neverta, jeigu savo platformos nepanaudoji geresniems dalykams… skleisti meilei, padėti stokojantiems, būti žiburiu savo bendruomenei“.

Apdovanojimuose pasirodė ne viena šeima. Ciaros sutuoktinis Nacionalinės futbolo lygos žaidėjas Russellas Wilsonas ir jų sūnus šoko tuomet, kai dainininkė dirbo ant scenos, o Nickas ir Joe Jonasai bučiavo Priyanką Choprą ir Sophie Turner iš „Sostų karų“, kai dainavo tarp žiūrovų, prieš užlipdami į sceną.

Mariah Carey dvyniai sirgo už mamą, kai ji dainavo savo hitų popuri ir priėmė „Ikonos“ apdovanojimą. Iš Jennifer Hudson apdovanojimą atsiėmusi dainininkė scenoje elgėsi tarsi tikra diva – servetėle pasivalė veidą ir numetė ją ant grindų.

„Ikona? Tikrai apie save taip negalvoju. Pradėjau kurti muziką iš būtinybės išgyventi ir išreikšti save, aš tik norėjau sukurti kažką, kad jausčiausi verta egzistuoti, – kalbėjo M. Carey. – Nesigilinant į visas dramas, visus mano karjeros pakilimus ir nuosmukius… Manau, visada jaučiausi kaip pašalietė, ta, kuri iki galo niekam nepriklauso, ir vis dar jaučiuosi kaip prarastas tarprasinis vaikas, kuriam kainavo daug pastangų patikėti, kad galiu ko nors šiame pasaulyje pasiekti. Tačiau, ir tai yra tiesa, aš patikėjau, nes man pavyko. Tiesa tokia, kad pašvenčiau savo gyvenimą muzikai – savo išganymui – ir savo gerbėjams.“

Daugiausia – net 21 nominaciją – tą vakarą turėjusi Cardi B ant raudonojo kilimo apsikeitė aistringais bučiniais su savo sutuoktiniu Offset, o renginyje pora sėdėjo arti vienas kito.

Ji geriausio menininko kategorijoje rungėsi su Drake’u, Travisu Scottu, Post Malone ir Ariana Grande.

„Prisimenu, kai pirmą kartą patekau į „Billboard“ 85 vietą su „Bodak Yellow“, švenčiau taip pat, kaip švenčiu visas savo pirmąsias vietas „Hot 100“, – prisipažino dainininkė, su daina „I Like It“ nugalėjusi geriausios repo dainos kategorijoje.

Taylor Swift pradėjo šou spalvingu ir stulbinamu pasirodymu – atliko dainą „Me!“. Jai kompaniją scenoje palaikė pastelinėmis spalvomis vilkintys šokėjai ir jos svečias Brendonas Urie iš grupės „Panic! at the Disco“, nusileidęs nuo lubų su skėčiu. T. Swift pasirodymą pradėjo žygiuojantis orkestras, o šokėjai sukosi ore su skėčiais.

T. Swift yra daugiausia apdovanojimų „Billboard Awards“ gavusi dainininkė, jų ji turi net 23. Ji buvo nominuota dviejose kategorijose – geriausios moters atlikėjos ir geriausio turus rengiančio atlikėjo.
Antrą kartą šiuos apdovanojimus vedė Kelly Clarkson, kuri po T. Swift pasirodymo atliko hitų popuri, tarp kurių buvo Cardi B „I Like It“ bei Ellos Mai „Boo'd Up“. Pastaroji dainininkė laimėjo pirmąjį vakaro – geriausio „R&B“ atlikėjo – apdovanojimą.

„Grammy“ nugalėtoja Lauren Daigle, atlikdama kūrinį „You Say“, surengė vieną geriausių vakaro pasirodymų, kuris buvo ramus, tačiau stiprus ir galingas. Kartu su ja scenoje pasirodė trys pritariantieji vokalistai ir pianistas.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją