„Procesas vyksta. Paminklas Vydūnui jau sukurtas. Šiuo metu jis dar yra Ukrainoje, skulptoriai Olesis Sydorukas ir Borisas Krylovas jį ruošia transportuoti į Lietuvą. Numatyta paminklo atidengimo data yra gegužės 30-oji.

Ar ji nebus dar nukelta, priklausys nuo akmentašių. Jie šiuo metu turi daugiausiai darbo ant grindinio akmens plokščių iškalti tekstus, pristatančius Vydūno asmenybės ir visatos sferą“, - sakė VšĮ „Mažosios Lietuvos kultūra“ direktorius, Vydūno gimnazijos vadovas Arvydas Girdzijauskas.

Jis pridėjo, kad gegužės 10 dieną bus organizuojamas skvero rengėjų susitikimas. Tada ir bus galutinai patvirtinta paminklo atidengimo data.

Šiuo metu skvere tvarkomi takai, sodinami augalai. „Pagrindinis Vydūno sodo akcentas bus ąžuolas centre. Pernai pasodintas medis prigijo ir ūgtelėjo, laukiame, kada jis išsprogs. Aplink ąžuolą sodinami dekoratyvūs, žydintys medžiai magnolijos, sakuros, formuojami gėlynai. Tad paminklas Vydūnui su fontanu iškils jau žaliame, žiedais pasipuošusiame sode“, - vylėsi A. Girdzijauskas.