Po mačo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika sulaukė klausimų apie klubo ir buvusio ekipos vieno lyderių Igno Vaitkaus išsiskyrimą. Klubas krepšininką suspendavo likusioms šio sezono kovoms.

„Nežinau, kodėl jis bijo pasakyti spaudai. Išgirstame, kad kalbėjo, jog nežinojo, už ką suspenduotas. Kaip tai nežino už ką?

Atėjau ir pasakiau, kad pasižiūrėtų į paskutines rungtynes su Alytaus „Dzūkija“. Nenoriu šiuo klausimu labai plėstis, bet neturi būti komandoje žmogaus, kuris negerbia komandos narių, vadovo, negerbia kitų. Mano klaida, kad aš tai padariau per vėlai.

Aš pasakiau, kad jam skiriu dėmesio kaip savo sūnui. Pažiūrėk – gauni daugiausiai laiko, visada žaidi starto penkete, net keitėme pozicijas. Žaisk, bet tu turi kitus gerbti. Tu negali po nesėkmių kaltinti kitus, visų pirma žiūrėk savęs. Labai norėjau, kad jis žaistų. Klubo vadovai norėjo jau anksčiau jį pašalinti, bet priprašiau, kad palauktų.

Su juo turėjau asmeninį pokalbį, pakalbėjome dviese, kaip su vaiku. Jis susigraudino, apsikabino, padėkojo. Bet niekas nepasikeitė. Bet niekas nepasikeitė.

Tad be reikalo nepaklausiau vadovų, kad reikia anksčiau tai padaryti“, – spaudos konferencijoje po pralaimėjimo kalbėjo A. Sireika.

Strategas neslėpė, kad nėra kalbos apie galimą bendradarbiavimą su šiuo krepšininku.

„Negali būti kalbos. Reikia gerbti tuos vyrus, su kuriais dirbi. Reikia ne dabar aiškintis ar per spaudą. Tuo labiau, kad aš buvau jį pasikvietęs ir kalbėjau asmeniškai. Nemalonu, bet taip yra“, – pabrėžė Sireika.

„Ryto“ strategas Dainius Adomaitis džiaugėsi auklėtinių nusiteikimu šiam mačui.

„Vyrai šaunuoliai, gerai sureagavo, dabar svarbiausia nepadaryti žingsnio atgal. Puolime puikiai dalinomės kamuoliu, pataikyti metimai.

Nebuvo nervingumo, gynyboje, kaip ir norėjome, žaidėme agresyviai. Psichologiškai svarbi pergalė“, – džiaugėsi D. Adomaitis.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS274
2.NEPTŪNAS267
3.RYTAS259
4.LIETKABELIS2212
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS1619
6.JUVENTUS1420
7.SKYCOP1320
8.DZŪKIJA1222
9.NEVĖŽIS728
10.ŠIAULIAI728


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)