Lietuvos krepšinio federacijos teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas pristatė asociacijos veiklos modelį, išsakė nuogąstavimus, jog atsiranda vis mažiau žmonių, kurie nori imtis krepšinio teisėjo profesijos.

„Vien per keturis pastaruosius sezonus iš Nacionalinės krepšinio lygos savo noru pasitraukė 14 teisėjų, kurie buvo tikrai gero lygio ir perspektyvūs. Turime problemų su selekcija, tikrai mažas jų pasirinkimas, nes jiems trūksta motyvacijos, neigiama darbo aplinka, saugumas“, – teigė LKF teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

Nepaisant sudėtingo naujų teisėjų paruošimo, esamų lygis vertinamas gerai. Tą pažymėjo ir Lietuvoje viešėjęs FIBA krepšinio teisėjų departamento vadovas Europoje Davorinas Nakičius.

„Labai džiaugiuosi, kad turėjome galimybę susitikti su federacijos, lygų ir teisėjų atstovais. Tai puiki pradžia. Teisėjų lygis negali būti kitoks nei pačio Lietuvos krepšinio, o jis yra labai aukštame lygyje. Jūs turite išsilavinusius žmones visose, su krepšiniu susijusiose srityse. Tarptautiniame lygmenyje mes turime labai gerą patirtį ir rezultatus praeityje, o naujoji karta taip pat yra labai išsilavinusi bei motyvuota pasiekti aukščiausią lygį“, – teigė D. Nakičius.

Susitikimo metu sutarta, jog diskusija ir bendros strategijos rengimas bus pratęstas birželio mėnesį, per tarptautinį Ramūno Šiškausko krepšinio turnyrą. Parengta strategija bus pristatyta metinės konferencijos metu.

„Susitikimo tikslas buvo sužinoti FIBA strategiją ir kad jie inventorizuotų mūsų esamą teisėjų rengimo sistemą. Sulaukėme tikrai gerų įvertinimų tarptautiniame lygmenyje, kas tikrai džiugina. Tačiau noras yra paruošti stiprią strategiją ateinantiems keturiems metams, kad eitume kryptingai į tą pusę ko trūksta.

Problema yra ne su aukščiausio lygio teisėjais, o su imtimi žemesniame lygyje – nuo moksleivių iki regionų ir nacionalinės lygos. Tikslas yra paruošti bendrą strategiją ir pristatyti ją ataskaitinei konferencijai“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

2019-2021 metų periodui FIBA licencijos suteiktos 12-ai Lietuvos teisėjų ir 6-iems komisarams. Eurolygos teisėjų sąraše buvo trys lietuviškos pavardės (J.Laurinavičius, A.Šukys, G.Vilius), FIBA Čempionų lygoje – keturios (T. Jasevičius, G. Vitkauskas, V. Mačiulaitis, G. Gedvilas).

2018 metais Pasaulio vaikinų U17 čempionate teisėjavo G.Vilius, 2017 m. ir 2018 m. FIBA čempionų lygos finaliniuose ketvertuose dirbo T. Jasevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)