Nyderlandų klubas pakeliui link pusfinalio iš savo kelio išstūmė paskutinių trejų metų čempioną Madrido „Real“, o ketvirtfinalyje išmetė Turino „Juventus“ klubą.

Savo ruožtu „Tottenham Hotspur“ savo kelyje irgi turėjo galingus varžovus. Aštuntfinalyje Mauricio Pochettino auklėtiniai įveikė „Bundesliga“ grandą – Dortmundo „Borussia“, o ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos išmetė „Premier“ lygos lyderę „Manchester City“ ekipą.

Antradienį DELFI studijoje Čempionų lygos pusfinalio poras, komandų šansus aptarė ir savo įžvalgomis pasidalino buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas, „TVPlay Sports“ sporto komentatorius Nerijus Vasiliauskas.

– „Tottenham Hotspur“ gretose – aibė nuostolių, negalės padėti Harry Kane‘as, Erikas Lamela, Serge‘as Aurier, Harry Winksas, dėl geltonų kortelių mačą praleis korėjietis Heung-Min Sonas. Be to, nežinia ir dėl Moussa Sissoko bei Jano Vertongheno, strategui Mauricio Pochettino – išties rimtas rebusas dėliojant startinę sudėtį.

– Tai – dideli praradimai „Tottenham“ gretose, šie futbolininkai – startinės sudėties žaidėjai bei futbolininkai, kurie pirmieji metami į aikštę vienoje ar kitoje situacijoje.

Bet vienas geras aspektas yra tas, kad „Tottenham“ pirmą mačą žais namuose, savo stadione.

Manyčiau, gal net gerai, kad „Tottenham“ naujajame stadione pralaimėjo praėjusį savaitgalį „Westham United“ klubui, kažkada juk turėjo pralaimėti ir Londono klubo gerbėjai gali guostis tuo, kad tai įvyko ne šį antradienį.

Atsakomojoje dvikovoje tikrai padės korėjietis Sonas, yra tikimybė, kad grįš ir kiti traumuoti futbolininkai, kurie baigia gydytis traumas.

Kitą vertus, klausimas ar M. Pochettino pasitikės jais iškart, nes viena yra būti jau sveikam, kitas dalykas – žaidybinė praktika ir sportinė forma.

Galbūt M. Pochettino ir medicininis klubo personalas turi stebuklingą lazdelę, ir, pavyzdžiui, tas pats Harry Kane’as bus pasiruošęs žaisti finale, aišku, jei į jį pateks „Tottenham“.

– Ar šioje poroje – favoritas „Ajax“?

– Amsterdamo ekipa turi gerų galimybių, ir ne vien todėl, kad „Tottenham“ yra nukraujavęs.

„Ajax“ demonstruoja ypatingai gerą žaidimą, ten viskas yra sustyguota, iš esmės rasti silpnų vietų Nyderlandų klubo žaidime yra išties sunku. Amsterdamo ekipa tas savo silpnąsias puses pakankamai gerai slepia.

Manau, bet kuri komanda iš tų keturių jau verta patekti į finalą. Visgi, spėčiau, kad finalą laimės „Barcelonos“ ir „Liverpool“ poros laimėtojas.

– Skirtingai nei aštuntfinalio ir ketvirtfinalio etape, „Ajax“ pirmąsias rungtynes žais svečių arenoje, kokio žaidimo galime tikėtis iš svečių ekipos?

– Manau, išvysime tokį patį „Ajax“, kurį matėme prieš tai rungtynėse Turine ar Madride. Tas jaunimas nori žaisti, nori atakuoti. Jei Amsterdamo ekipa atvyks žaisti uždaro futbolo, sieks tik apsiginti, tai nebus tas „Ajax“, kurį matėme prieš tai.

Klausimas, ar tai padėtų „Ajax“ ekipai dėti žingsnį finalo link. Svečiai tikrai neatsisakys savo žaidimo modelio, be to, nėra prasmės kažką labai keisti. „Ajax“ tiek namuose, tiek svečiuose žaidžia sėkmingai, netgi pagal įvarčių statistiką, jei neklystu, „Ajax“ dažniau pasižymi išvykoje, nei namuose.

Tikrai Londone „Ajax“ neužsiims kokiais nors šachmatiniais žaidimais ir nekeis taktinių schemų.

Jie žaidžia tą futbolą kaip ir „Barcelona“, įprasta taktika 4-3-3. Jie nuo šios schemos nesitraukia turbūt jau du dešimtmečius.

Tai, pasikartosiu, „Ajax“ žaidime niekas nesikeis. Gali būti pokyčių „Tottenham“ schemose, priklausomai nuo tų žaidėjų, kurie žais aikštėje.

„Ajax“ neturi jokių nuostolių, kad turėtų būtinybę kažką iš esmės keisti savo žaidime. Maža to, Amsterdamo ekipa praėjusį savaitgalį nežaidė, turėjo savaitę laiko pasiruošti mūšiui Londone, o tai yra labai svarbus faktorius.

– Iš kelio pašalinus ir „Real“, ir „Juventus“, Amsterdamo klubo sirgalių lūkesčiai – jau maksimalūs, jei ne šiemet, kada kitą kartą? Juk po šio sezono dalis „Ajax“ jaunuolių patrauks į kur kas turtingesnius klubus.

– Iš tiesų taip. Galbūt ir kitąmet „Ajax“ bus konkurencinga ekipa, bet faktas, Amsterdamo klubo parduotuvėje vasarą apsipirks ne vienas Top lygio klubas.

Nukraujavęs „Ajax“ vėl turės iš naujo ugdyti talentus, nes jų toks klubo modelis prioritetą skiriant akademijos auklėtiniams.

Šį sezoną „Ajax“ tikrai gali daug, svarbiausia nesuklupti, jaunimas gali ne tik maloniai stebinti, bet ir klysti. Maksimalus entuziazmas turės būti tinkamai pasvertas.

Matthijs de Ligt, "Ajax"

Trečiadienį – dar viena ypač intriguojanti dviejų milžinų kaktomuša: Ispanijos nugalėtojų titulą užsitikrinusi „Barcelona“ namuose priims praėjusio Čempionų lygos sezono finalininką „Liverpool“ klubą.

Abu pusfinalio mačai prasidės 22:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)