Reikės:

  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • 250 g pievagrybių
  • 2 didelių bulvių
  • 250 ml pieno
  • 150 ml riebios grietinėlės (35 % riebumo)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 120 g fermentinio sūrio (mėgstamiausio)
  • 4 valg. š. saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Bulves išverdame su lupyna, paliekame visiškai atvėsti. Po to nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka, atidedame į šalį.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais kubeliais.
3. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame vištieną ir kepiname, kol gabalėliai gražiai apskrunda. Tada išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.
4. Nulupame svogūną, susmulkiname. Pievagrybius supjaustome griežinėliais.
5. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
6. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir pievagrybius, kepiname, kol šie šiek tiek suminkštėja. Į tą pačią keptuvę sudedame vištienos gabalėlius, išmaišome, suberiame miltus, išmaišome ir pakepiname 1 min. Tada supilame grietinėlę ir pieną, gerai išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja, vis pamaišome.
7. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
8. Į kepimo indą sudedame vištieną, išlyginame paviršių, sudedame sutarkuotas bulves, užberiame sūriu ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 30 min., kol sūris vos vos apskrunda.

Skanaus!

Vištienos, pievagrybių ir bulvių apkepas