Bendrovė taip pat paskelbė planuojanti trumpinti daugelio užsakymų pristatymo terminą programos „Prime“ nariams iki vienos dienos vietoj šiuo metu galiojančio dviejų dienų užsakymų pristatymo termino.

„Amazon“ finansų direktorius Brianas Olsavsky pažymėjo, kad perėjimas prie trumpesnio prekių pristatymo termino reikš didėsiančias išlaidas, nes bendrovei teks samdyti daugiau darbuotojų ir statyti daugiau sandėlių, kuriuose prekės bus pakuojamos ir išsiunčiamos klientams. Bendrovė neatskleidė, kada tiksliai klientai galės tikėtis gauti užsakymus greičiau nei per dvi dienas.

Apskritai „Amazon“ pranešė per pirmuosius tris metų mėnesius gavusi 3,56 mlrd. JAV dolerių grynųjų pajamų, arba 7,09 JAV dolerio akcijai. Šis rezultatas viršijo prognozes, nes tyrimų bendrovės „Zacks Investment Research“ apklausti analitikai prognozavo 4,61 JAV dolerio akcijai grynąsias pajamas.

Tuo pačiu metu prieš metus bendrovės grynosios pajamos buvo 1,63 mlrd. JAV dolerių, arba 3,27 JAV dolerio akcijai.

„Amazon“ pavyko padidinti pelną dėl vykdomos verslo plėtros ir todėl, kad bendrovė nebeasiriboja vien prekių pardavimu internetu. Debesijos kompiuterijos verslas, kuriuo taip pat užsiima tokios bendrovės kaip vaizdo transliuotoja internetu „Netflix“, socialinio nuotraukų dalijimosi platforma „Pinterest“ ir daugelis kitų rinkos dalyvių, leido padidinti „Amazon“ įplaukas 41 proc. palyginti su laikotarpiu prieš metus. Visgi šioje srityje konkurencija vis stiprėja, nes debesijos verslo kryptį stiprina ir „Microsoft“, kuri yra „Amazon“ varžovė kovoje dėl daugiamilijardinės sutarties su Jungtinų Valstijų kariuomene.

Didelį pelną „Amazon“ taip pat krauna sparčiai augantis reklamos verslas, nes kitos bendrovės noriai moka pinigus už tai, kad jų produktai pardavimų svetainėje apsilankiusiems pirkėjams būtų parodyti pirmiausia. „Amazon“ nenurodė tikslių duomenų, kiek ji pelnėsi iš reklamos, tačiau įtraukė reklamą į „kitas“ įplaukas, kurios, palyginti su laikotarpiu prieš metus, padidėjo 34 procentais.

Bendrosios „Amazon“ įplaukos išaugo 17 proc. – iki 59,7 mlrd. JAV dolerių.

„Amazon“ pranešė, kad antrąjį 2019 kalendorinių metų ketvirtį tikisi gauti 59,5–63,5 mlrd. JAV dolerių įplaukų. Analitikai prognozuoja 62,53 mlrd. JAV dolerių įplaukas.

Siatle įsikūrusios bendrovės akcijų kursas nuo metų pradžios padidėjo 27 procentais.