Du kartus per dešimtmetį atliekama apklausa, kurios rezultatus vyriausybė pristatė penktadienį, atskleidė, kad tuščių butų skaičius išaugo dar 260 tūkst. ir dabar siekia 13,6 proc. visų būstų, praneša „Nikkei Asian Review“.

Daugelis šių butų numatyti pardavimui arba yra išnuomoti. Tačiau dalis jų stovi apleisti ir kelia pavojų, praneša naujienų tarnyba. Tuščių būstų rodikliai aukščiausi prefektūroje, įsikūrusioje Fudži kalno šiaurinėje dalyje, populiarioje tarp poilsiautojų. Pasak naujienų pranešimo, vis daugiau žmonių iš kaimo vietovių persikelia į didmiesčius, o tai irgi prisideda prie rodiklių augimo.

Nugriaunant apleistus namus neretai atrandami užslėpti grynieji pinigai, teigia „Nikkei Asian Review“. 2018 m. vienoje Tokijo statybvietėje rasti pinigai išvertus į dolerius viršijo 200 000 USD.

Kitose šalyse tuščių namų skaičius gali būti dar didesnis. 2017 m. atliktas tyrimas parodė, kad Kinijoje maždaug vienas iš penkių miesto būstų stovi tuščias. Pasak žiniasklaidos pranešimo, tai reiškia maždaug 65 milijonus negyvenamų namų.