Manau, renginio organizatoriai turėtų priminti, kad dalyvavimas jų renginyje neleidžia moterims statyti automobilių į neįgaliųjų vietas, ant perėjos, geltonos linijos, elektromobiliams skirtose vietose ir t. t. Tačiau nuvykus su šeima į „Akropolį“, teko pamatyti, kad „raliuojančioms“ moterims tai nė motais.

Su vyru esam neįgalūs, tad nelabai malonu rasti mums skirtoje vietoje poršiuką. Atrodo, jaunoms merginoms paeiti keletą žingsnių – didžiulė problema. Juolabiau, kad ne Velykos ir ne Kalėdos ant nosies, tad „Akropolio“ aikštelės pustuštės, nes visi esant geram orui prie ežerų ir t. t. Tikiuosi organizatoriai atkreips į tai dėmesį ir kitąsyk renginys vyks sėkmingiau.

Pridedu keletą nuotraukų, tačiau pažeidėjų buvo, tarkime, bent penkis kartus daugiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.


Komentuoja „Moterų ralio“ organizatorė Neringa Simson:

Apgailestaujame, kad „Moterų ralio“ kai kurios dalyvės savo neatsakingu elgesiu sukėlė nepatogumų negalią turintiems žmonėms.

Šiemet ralyje dalyvavo net 376 ekipažai. Kai toks dalyvių skaičius, galima suprasti, kad kai kurioms moterims pritrūko atidumo statant automobilius. Atidžios skaitytojos nuotraukos tik dar kartą parodo, kad neįgaliųjų vietų užstatymo problema yra opi. O kiekvienas vairuotojas turi jausti atsakomybę ir būti jautrus aplinkiniams.

“Moterų ralyje” nėra jokių Kelių eismo taisyklių „nuolaidų“ renginio dalyvėms. Ralis vyksta laikantis Kelių eismo taisyklių. Apie tai dalyvės yra informuojamos „Moterų ralio“ Taisyklėse, kurias jos privalo būti perskaitę prieš registruodamosi į ralį. Apie laikymąsi KET mes pabrėžiame instruktažuose, vaizdinėje medžiagoje, kelio knygoje, kurią moterys gauna startuodamos.

Norėdami atkreipti moterų dėmesį į saugų vairavimą ir etišką elgesį, kartu su Lietuvos kelių policijos tarnyba organizuojame saugaus eismo akcijas.

Norėčiau atkreipti dėmesį, kad organizatoriai negali atsakyti už dalyvių elgesį, kiekvienos vairuotojos elgesys prie vairo yra jų pačių sąžinės ir principo reikalas.

Bet kokiu atveju labai tikimės, kad tokių nemalonių incidentų ateityje nebepasikartos.