Tai, kad į pusfinalį pateko „Tottenham Hotspur“ ir „Ajax“, yra didelė staigmena. Amsterdamo ekipa, kurios biudžetas akivaizdžiai mažiausias iš keturių likusių klubų, aštuntfinalyje nukovė čempiono titulą gynusį Madrido „Real“, o ketvirtfinalyje eliminavo kitą Europos futbolo milžiną – Turino „Juventus“.

Londono futbolininkai ketvirtfinalyje iš tolesnės kovos kiek netikėtai privertė pasitraukti Anglijos čempioną ir šios šalies pirmenybių lyderį „Manchester City“.

Pastaruoju metu geresnę sportinę formą demonstruoja Nyderlandų klubas. Jis laimėjo pastarąsias ketverias rungtynes – įskaitant šios šalies čempionatą ir UEFA Čempionų lygą. Tuo tarpu „Spurs“ iš keturių paskutinių mačų triumfavo tik viename ir patyrė tris nesėkmes.

„Ajax“ iki Nyderlandų pirmenybių pabaigos likus dviem turams dėl nugalėtojo titulo kaunasi su Eindhoveno PSV. Abu klubai turi po vienodą taškų skaičių, bet „Ajax“ žengia pirmas dėl geresnio įvarčių santykio.

„Tottenham Hotspur“ su „Ajax“ tarpusavyje yra žaidę tik du kartus ir tai labai seniai. 1981 metais UEFA Taurių laimėtojų taurės turnyre abejose rungtynėse nugalėjo Anglijos komanda – 3:0 ir 3:1.

Beje, Amsterdamo futbolininkai šio sezono Čempionų lygoje svečių aikštėse dar nepralaimėjo nė karto. „Ajax“ elitiniame žemyno turnyre triumfavo keturis sykius, bet pastarąjį kartą – tik 1995-aisiais. „Spurs“ niekada tokio trofėjaus neiškovojo.

Nemažai futbolo specialistų antrąjį pusfinalį, kuriame „Barcelona“ grumsis su „Liverpool“ vadina finalu. Tai itin pajėgios, viena kitos vertos komandos.

„Barcelona“ šį savaitgalį užsitikrino Ispanijos čempionės titulą, kai 1:0 palaužė Valensijos „Levante“. „Liverpool“ Anglijoje rikiuojasi antras ir iki pirmenybių pabaigos likus dviem turams vienu tašku atsilieka nuo „Manchester City“.

„Barcelona“ iš paskutinių penkių dvikovų įvairiuose frontuose laimėjo keturias, kartą sužaidė lygiosiomis, o „Liverpool“ nugalėjo visus penkis pastaruosius varžovus. Praėjusiame Anglijos „Premier“ lygos ture Jurgeno Kloppo auklėtiniai net 5:0 nušlavė „Huddersfield Town“ futbolininkus.

„Barcelona“ su „Liverpool“ Europos turnyruose tarpusavyje grūmėsi aštuonis kartus. Tris pergales šventė Anglijos klubas, dvi – Katalonijos, o trys mačai baigėsi taikiai. Pastarąjį kartą ekipos kovėsi 2007 metais.
Abu klubai pajėgiausią Europos turnyrą laimėjo po penkis kartus.

UEFA Čempionų lygos pusfinalio mūšius tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“, „TVPlay Sports+“ ir TV6 kanalai.

Transliacijų tvarkaraštis:

balandžio 30 d.

21.50 val. „Tottenham Hotspur“ – „Ajax“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports+“, TV6);

gegužės 1 d.

21.50 val. „Barcelona“ – „Liverpool“ (tvplaypremium.lt, „TVPlay Sports“, TV6).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją