Paukščiai... kiaušiniai... Iš jų gimė daugybė idėjų pramogoms ar edukacinei veiklai.

Kiaušinių metimo čempionatas „Pagauk nesudaužytą“. Ar norėtum atvykti ir išmėginti save šiame smagiame čempionate? Čia gali dalyvauti tiek mažas, tiek didelis festivalio dalyvis, o gal Tu būsi tas, kuris pagerins ankstesnį rekordą?... Na gerai... gal ir ne viskas taip paprasta – juk kiaušinis bus žalias. Bet dabar pats metas susirasti patikimą draugą, kuris būtų nusiteikęs keliauti kartu iki finišo, ir pradėti treniruotes! Dalyvavimas įsimins ilgam, o geriausiųjų laukia ir piniginiai prizai.

Kiaušinis – pagrindinis ingredientas šakočio kepime... Todėl mėgstantiems gaminti siūlome dalyvauti Šakočių kepimo čempionate. Šakočiai bus kepami ant atviros ugnies. Kartu su istorinės virtuvės tyrinėtojais pristatysime kepinio ištakas, jo tyrinėjimus ir svarbą mūsų kultūroje. Čia taip pat galima laimėti vertingą prizą už skaniausią iškeptą šakotį! Daugiau informacijos gali gauti ir registruotis tel. 8 640 35788.

O visų svarbiausi mūsų festivalio dalyviai yra paukščiai... Čia pamatysite daug įvairių, gražių, didelių, mažų, spalvotų, bendraujančių paukščių, kuriais galėsite grožėtis, stebėti, diskutuoti su juos auginančiais žmonėmis. Dargi vyks spektaklis „Kvaila žąsis“, foto parodos, arboristų programa, ornitologų užduotys, kils oro balionas. Renginio metu Jūsų laukia net kelios staigmenos, apie kurias papasakosime šiek tiek vėliau.

O vakare, po dienos įspūdžių, kviečiame į koncertą pasišokti bei pasiklausyti Old City Band, Sisters On Wire, Manto Jankavičiaus bei kitų atlikėjų.

Paukščių festivalis vyks 2019 m. birželio 8 d. nuo 14 iki 24 val. Kaišiadorių miško parko estradoje (54.861775, 24.428269). Bendra informacija: www.pauksciufestivalis.lt, el.p. pauksciufestivalis@gmail.com, tel. 8 672 48327, Facebook: Paukščių festivalis.