Trasos rekordą pagerino ir vieną papildomą tašką už greičiausią ratą iškovojo penktoje vietoje finišavęs „Ferrari“ atstovas Charlesas Leclercas.

Kvalifikacijoje nugalėjęs V. Bottas sėkmingai startavo ir pirmuose posūkiuose atlaikęs L. Hamiltono spaudimą išsaugojo pirmąją poziciją.

Suomis lyderio poziciją buvo praradęs tik tada, kai turėjo atlikti sustojimą ir pasikeisti padangas.

Paskutiniuose ratuose L. Hamiltonas priartėjo prie V. Botto. Nors šiuos du sportininkus lenktynių pabaigoje skyrė tik sekundė, suomiui pavyko išsilaikyti rikiuotės priekyje ir nugalėti.

Ant paskutinio apdovanojimų pakylos laiptelio užlipo „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis, kuris ir vėl nesugebėjo rimčiau pasipriešinti „Mercedes“ atstovams.

Vokiečio komandos draugas Charlesas Leclercas vienu metu pirmavo lenktynėse, bet atlikęs sustojimą, kurio metu ant jo bolido buvo sumontuotos minkštesnės padangos, monakietis neprilygo greičiu varžovams ir finišavo penktas. Tiesa, sportininkui, po dar vieno sustojimo, lenktynių pabaigoje pavyko užfiksuoti geriausią rato įveikimo laiką ir iškovoti vieną papildomą tašką.

Abu „Racing Point“ ir „McLaren“ pilotai lenktynes baigė pirmame dešimtuke ir iškovojo taškų. Sergio Perezas finišavo šeštas, Carlosas Sainzas - septintas, Lando Norrisas - aštuntas, o Lance‘as Strollas - devintas. Paskutinis taškas atiteko dešimtoje vietoje finišavusiam „Alfa Romeo“ atstovui Kimi Raikkonenui.

Lenktynės kiek neįprastai anksčiau laiko baigėsi Danieliui Ricciardo ir Daniilui Kvyatui. Abu sportininkai vienu metu atsidūrė už trasos ribų. Bet stumdamasis atbulomis, D. Ricciardo atsitrenkė į D. Kvyato bolidą. Galų gale abu pilotai pasitraukė iš varžybų.

Dėl technikos gedimų iš lenktynių taip pat pasitraukė Romainas Grosjeanas ir Pierre‘as Gasly.





Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt