Rio de Žaneiro paralimpinius čempionus Tojohašis sutiko japonams būdinga idealia tvarka ir svetingumu. Lietuvos rinktinės golbolininkai, vadovaujami trenerio Valdo Gecevičiaus, tarp treniruočių rado laiko susitikimui su Tojohašio vaikais.

Mūsų golbolo rinktinę Tojohašio gimnazijos salėje pasitiko kelios dešimtys moksleivių, mojuojančių Lietuvos trispalvėmis. Jaunieji japonai su paralimpiniais čempionais sveikinosi lietuviškai: „Labas!“

Po netrumpo pabendravimo ir klausimų-atsakymų maratono Tojohašio moksleiviai Lietuvos rinktinei metė iššūkį ant parketo: salė aidėjo nuo golbolo kamuolių skambesio ir susižavėjusių vaikų šūksnių.

„Japonai – labai draugiški ir šilti žmonės. Tokia tauta“, – įspūdžiais dalijosi vienas Lietuvos rinktinės lyderių Mantas Brazauskis, pirmą kartą viešintis Tekančios saulės šalyje.

M. Brazauskis ir jo bendražygiai Tojohašyje treniruojasi du kartus per dieną. Prakaitą lieją treniruoklių salėje ir golbolo salėje. Čia paklotas ne golbolui įprasta tarafleksas, o parketas, bet tai – pliusas.

„Žaidžiam ant parketo ir tai gerai, nes JAV vyksiančiame paralimpiniame atrankos turnyre irgi reikės žaisti ant parketo. Mes tam būsime pasiruošę. Golbolo salė puiki. Treniruoklių salė nėra didelė, bet treniruoklių yra daug. Sakyčiau, kad pasirengimui nieko netrūksta. Golbolo stovyklas čia galima rengti šimtu procentu“, – Tojohašio miesto sporto infrastruktūrą gyrė M. Brazauskis.

Mūsų šalies nacionalinė komandoje sužais kontrolines rungtynes su būsimąja Tokijo paralimpinių žaidynių šeimininke Japonijos golbolo rinktine.

„Kaip ir tikėjomės dar prieš kelionę į Japoniją, sąlygos čia sudarytos puikios. Viešbutis, salės, maitinimas, transportas, personalas – viskas idealu“, – stovyklos organizatorius gyrė Lietuvos rinktinės vairininkas V. Gecevičius.

Treneriui pritaręs M. Brazauskis išskyrė dar vieną svarbų aspektą – pažintį su Japonija, kuri kitąmet rengs olimpines ir paralimpines žaidynes.

„Jau būsime čia buvę ir galėsime pasakyti, kiek kiekvienam trunka aklimatizacija. Žinosime, kokia čia virtuvė. Atvykę į Tokiją jausimės ramiai ir būsime puikiausios formos“, – sakė golbolininkas.

Lietuvos golbolo rinktinė šiemet turės dvi galimybes patekti į Tokijo paralimpiadą. Liepos mėnesį JAV vyks paralimpinis atrankos turnyras, o spalį Vokietijoje – Europos čempionatas.

Gegužę Japonijoje vyks Lietuvos paralimpinio komiteto treniruočių stovykla lengvaatlečiams. Jie gegužės 15-26 d. viešės Hiracukos mieste, esančiame netoli Japonijos sostinės Tokijo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją