„60 žmonių buvo sužeisti (Izraelio) okupacinių pajėgų“, o 36 iš jų buvo pašauti, naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra.

Viena Izraelio kariuomenės atstovė sakė, kad apie 7 000 „riaušininkų ir demonstrantų“ buvo susirinkę daugelyje vietų palei smarkiai įtvirtintą sieną.

Pasak jos, demonstrantai karių link „svaidė akmenis ir sprogstamuosius įtaisus“, o pajėgos reagavo „laikydamosi įprastų procedūrų“.

Gazos Ruožo palestiniečiai jau ilgiau kaip metus bent kartą per savaitę rengia demonstracijas pasienyje, per kurias neretai prasiveržia smurtas. Protestuotojai reikalauja, kad Izraelis nutrauktų anklavo blokadą ir leistu sugrįžti pabėgėliams ir jų palikuoniams į jų buvusius namus žydų valstybės teritorijoje.

Nuo demonstracijų pradžios 2018 metų kovą izraeliečių ugnis nusinešė mažiausiai 265 palestiniečių gyvybes. Dauguma šių žmonių žuvo per susirėmimus pasienyje.

Per tą patį laikotarpį žuvo du Izraelio kariai.

Izraelis kaltina Gazos Ruožą valdantį islamistų judėjimą „Hamas“ organizuojant šiuos protestus, kad galėtų panaudoti juos kaip priedangą išpuoliams.