Melnragėje pastatyti suolai nukentėjo naktį iš antradienio į trečiadienį, informavo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

„Užrakinti nakčiai reikėtų, kad to nebūtų. Nauji juk“, - rašė viena klaipėdiečių, išvydusi paskelbtas nuotraukas.

„Suoliukas papuvęs, todėl ir sulūžo. Juk vandalai būtų visus sulaužę“, - nuomone dalijosi kitas internautas.

Tačiau A. Siakki tikino, kad komentatorių versijos nėra teisingos. „Buvo sulaužyti trys suolai, vienas jų - labai stipriai. Kitur apgadintos lentos. Be to, buvo išardytos trys persirengimo kabinos“, - kalbėjo direktoriaus pavaduotojas.

Jis teigė, kad dėl „Klaipėdos paplūdimiams“ priklausančio sugadinto turto į policiją kol kas nesikreipė, pareigūnai įvykio netiria. „Bandome patys susitvarkyti“, - teigė jis.

Anot A. Siakki, vandalų išpuoliai pasikartoja kiekvienais metais. „Pavasarį būna išdažomas viešasis tualetas. Sugadinamos šiukšliadėžės, suolai, persirengimo kabinos“, - kalbėjo specialistas.

Direktoriaus pavaduotojas tikino kol kas negalintis pasakyti, kokia padaryta turtinė žala. „Tačiau daug svarbiau tai, kad nors mes stengiamės sukurti jaukią erdvę, vandalai trukdo mums tai padaryti, kenčia eiliniai žmonės“, - kalbėjo A. Siakki.

Policija vandalų ieško

„Kartais ilgapirščiai pasisavina ir miestui ar įstaigoms priklausančius šulinių dangčius“, - teigė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė, pabrėžusi, kad policija, kai gauna pranešimus apie vandalų išpuolius, jų ieško.

Ji teigė, kad prieš savaitę į policiją kreipėsi Klaipėdos universitetinė ligoninė, pranešusi apie ligoninės teritorijoje iš po nakties dingusius 9 šulinių dangčius. Padaryta žala siekia 659,97 eurus.

Į policiją šį mėnesį kreipėsi ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, pranešusi apie pavogtus 2 suoliukus, kurie buvo įrengti prie dviračių tako, einančio palei Danės upę nuo Pievų g. Liepų gatvės link. Žala - 510 eurų.

Vienas suolas dingo ir iš autobusų stotelės Statybininkų prospekte. Turto vertė - 216 eurų.