Nuo 2018 metų sausio darbuotojai gali prašyti darbdavio, kad šis suteiktų jiems bendrovės akcijų, ir toks prašymas privalo būti svarstomas, jei to reikalauja ne mažiau nei trečdalis akcinės bendrovės darbuotojų.

„Nesu mačiusi samdomo darbuotojo, kuris, pavyzdžiui, dirbtų pardavimo vadybininko darbą ir kaip vieną tikslų keltų tapti įmonės akcininku. Vis dėlto tai daugiau liečia vadovų komandą“, – teigia darbuotojų paieškos ir atrankos įmonės „Master Class Lietuva“ vadovaujanti partnerė Laura Duksaitė-Iškauskienė.

Advokatų kontoros „Jurex“ advokatas Marius Tamošiūnas primena, kad iki 2018 metų darbdavys įmonės akcijas darbuotojui galėjo suteikti tik atlygintinai ir tik išleidus naują akcijų emisiją, tačiau nuo praėjusių metų sausio jas gali suteikti ir visiškai neatlygintinai.

LŽ teigimu, specialistai pastebi, kad šalies įmonės vis dažniau ieško netradicinių savo darbuotojų motyvacijos priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją