2018 metų vasaros pabaigoje itin slapta už mylimojo ištekėjusi 39-erių D. Žeimytė-Bilienė apie tai, kad laukiasi vaikelio, pranešė sakydama kalbą viename renginyje.

Šį vakarą pamatyti miuziklo taip pat atėjo ir kunigas Ričardas Doveika, kompozitorius Deivydas Zvonkus, aktorė Emilija Latėnaitė, atlikėjas Martynas Kavaliauskas su žmona Rusne, aktorė Gražina Baikštytė, televizijos laidų vedėjas Justinas Jankevičius su mylimąja Greta Mikalauskyt ir kiti žinomi svečiai.

Šiuolaikinę Dariaus ir Girėno istorijos interpretaciją miuzikle kuria tarptautinė menininkų, istorikų ir aviatorių komanda iš Lietuvos bei Lenkijos.

Pagrindiniai vaidmenys patikėti neabejotiniems jaunosios kartos atlikėjams: Vaidui Baumilai (Steponas Darius), Monikai Pundziūtei-Monique (S. Dariaus žmona Jaunutė), Jokūbui Bareikiui (Stasys Girėnas), Rafailui Karpiui, Vidui Bareikiui, Linai Rastokaitei ir kitiems. Tuo tarpu istorijos autentiškumą miuziklo kūrėjams išsaugoti padeda Lietuvos aviacijos muziejaus ekspertai, aviacijos entuziastai ir S. Dariaus šeimos nariai.

Kaip buvo skelbiama jau anksčiau, šiame pastatyme skamba 30 originalių, specialiai miuziklui „Lituanica" sukurtų muzikos kūrinių, itin turtingų stilistine prasme. Muziką šiam miuziklui kuria kompozitorius Gintautas Venislovas, libreto autorius – Martynas Bialobžeskis, režisierius – Mantas Verbiejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)