Ketvirtadienį Seimo posėdyje vykstant diskusijai apie Vyriausybės 2018 metų veiklos ataskaitą, G. Landsbergis pareiškė, kad S. Jakeliūno veikla dėl „Revolut“ patikimumo vertinimo gali būti naudinga užsienio kapitalo bankams.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Mykolas Majauskas Vyriausybės ataskaitai nepritariančios rezoliucijos projektą pristatančio G. Landsbergio pasiteiravo, kas valdančiuosius motyvuoja „išvaryti iš Lietuvos investicijas“.

„Ar tai susiję su didelių skandinaviškų bankų apsauga? Panašu, kad jie yra ne tik dominuojantys Lietuvoje, bet tuo išsiskiria visoje Europos Sąjungoje. Lietuva yra antra pagal didžiausią bankų koncentraciją. Tie patys skandinaviški bankai praėjusiais metais uždirbo rekordinius pelnus. Ar tas bandymas išvaryti naujas investicijas susijęs su noru apsaugoti skandinaviškus bankus? Ar čia yra tiesiog rinkiminės kampanijos dalis?“ – klausė jis.

G. Landsbergis atsakė, kad galima kelti kelias versijas.

„Mano žiniomis, mažasis rinkos dalyvis įmonė „Revolut“, apie kurią daug kalbama, atsiriekė ne tokią mažą mažmeninės bankinės rinkos dalį. Tai reiškia, kad žmonės, kurie iki šiol buvo labiausiai nepatenkinti per aukštais, jų akimis žiūrint, neteisingais įkainiais, pasinaudodami „Revolut“ siūlomomis geromis sąlygomis perėjo pas mažesnį rinkos dalyvį“, – dėstė jis.

TS-LKD frakcijos seniūnas pastebėjo, kad didėjanti konkurencija ir spaudimas didiesiems bankams buvo akivaizdus.

„Mes girdėjome, kad 50 tūkst. klientų per nepilnus metus yra rimtas kąsnis, kurį atsikando nauja įmonė.

Akivaizdu, jei visi dabar patylėtume sekundę, mes kažkur toli toli išgirstume plojantį skandinavų banką. Nes jis yra vienintelis dėkingas Stasiui Jakeliūnui už tai, kad jis sustabdė bet kokių naujų bankų, nedidelių finansinių įstaigų kūrimąsi Lietuvoje. Jis siunčia labai aiškų signalą visiems tiems, kuriems įkainiai yra per dideli – jūs turėsite mokėti dideles kainas, nes konkurencijos Lietuvoje nebus“, – sakė G. Landsbergis.

Jis teigė neabejojantis, kad jei kitais metais vyks bankų apdovanojimai, pagrindinį prizą gaus Seimo BFK pirmininkas S. Jakeliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (293)