Pasak VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, skunduose atkreipiamas dėmesys, esą neaišku, kaip pasibaigė A. Guogos 2016 metais inicijuotas Australijos pilietybės atsisakymas, taip pat teigiama, kad A. Guoga galimai painiojo viešuosius ir privačius interesus. Pasak L. Matjošaitytės, skunde rašoma, kad praėjusių metų finansinių interesų deklaracijoje A. Guoga yra pateikęs informaciją, jog būdamas Europos Parlamento nariu gavo 30 tūkst. eurų pajamų už žaidimą pokeriu. Pareiškime dar keliamas klausimas ir dėl politiko išsilavinimo.

„(Nurodoma. - ELTA), kad pateikta klaidinga informacija apie išsilavinimą. Nors viešai buvo išplatintas pranešimas, kad A. Guoga pradeda magistro studijas Lietuvos sporto universitete, nėra žinių, kad jis būtų įgijęs bakalauro diplomą Lietuvoje ar kad būtų kreipęsis į Studijų kokybės vertinimo centrą dėl ne Lietuvoje įgyto bakalauro diplomo pripažinimo tam, kad galėtų pradėti magistro studijas Lietuvos sporto universitete“, - sakė VRK pirmininkė.

VRK posėdyje atmetė prašymus, grindžiant tuo, kad pareiškėjas remiasi ne EP rinkimų įstatymu, o Seimo rinkimų įstatymu.

,,Tokį mes turime teisinį reguliavimą ir turime atsakyti, ką mes manome dėl pateiktų pareiškimų. Taigi taikyti analogiją su Seimo rinkimų įstatymu nėra jokio teisinio pagrindo taikyti ir EP rinkimams“, - teigė VRK pirmininkė.

Pasak jos, dėl privačių ir viešųjų interesų pažeidimų VRK neturi kompetencijos atsakyti.

,,Dėl atitikties privačių ir viešųjų intereso derinimo valstybinėms įstatymo nuostatoms VRK nėra kompetentinga pasisakyti, ar ši veikla atitinka, ar neatitinka, ar prieštarauja ir t. t. Tai čia būtų siūlymas pareiškimus perteikti pagal kompetenciją Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai“, - sakė L. Matjošaitytė.

O dėl įgyto išsilavinimo L. Matjošaitytė teigė, kad tai nėra privaloma informacija. Kandidatas apsisprendžia pats, ar nori pateikti informaciją apie savo išsilavinimą, ar ne.

Trečiadienį visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: Susigrąžinkime valstybę!“ išplatino pranešimą, kad dėl šių išvardintų priežasčių reikalauja VRK pašalinti A. Guogą iš Europos Parlamento rinkimų ir ištirti Lietuvos centro partijos dalyvavimo rinkimuose teisėtumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)