Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį vilkiką „Volvo FH“ prancūziškais registracijos numeriais.

Vairuotojas, 36-erių Kazachstano pilietis, pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio registracijos dokumentus. Užsieniečio turėtas savo šalies vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Netrukus paaiškėjo, jog tai yra, įtariama, visiška klastotė.

Kol Kalvarijos pasieniečiai šalikelėje aiškinosi su sustabdytu vairuotoju, prie jų priėjo dar vienas Kazachstano pilietis, jam yra 34-eri. Vyras norėjo išsiaiškinti, kodėl Kalvarijos pasieniečiai užlaiko jo tautietį ir kokių pretenzijų jam turi.

Pabendrauti norėjusio kazacho buvo paprašyta pateikti dokumentus. Tarp jų buvo Kazachstano vairuotojo pažymėjimas. VSAT pareigūnai nustatė, kad ir šis dokumentas, įtariama, yra suklastotas.

Kazachus pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

36-erių užsieniečio vairuotas vilkikas „Volvo FH“ perduotas įgaliotam asmeniui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.