Kaip pranešė bendrovė, „SBA baldų kompanija“ ir jos valdomos įmonės toliau tęs prieš kelerius metus pradėtą plačią robotizacijos programą, kurios vertė vien šiemet sudarys pustrečio milijono eurų.

„Metų pradžioje baldų sektoriaus pardavimai išliko panašus lygio kaip pernai, kai rekordinę pirmąją metų pusę dėl staigiai išaugusios paklausos turėjome dviženklį pajamų šuolį. Šie metai bus tolygesni, o investicijos į inovacijas, pajėgumų plėtrą bei efektyvumą padėjo tvirtą pamatą tolesniam augimui. Tad išliekant prognozuojamai rinkos dinamikai baldų sektoriaus pajamos pranoks pernykščius metus“, – sako SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Iš SBA baldų sektoriaus įmonių sparčiu augimu šiemet išsiskyrė Šilutės rajone įsikūrusi korpusinių baldų gamintoja „Germanika“. Padidinusi efektyvumą bei naujos baldų šeimos gaminius pradėjusi gaminti įmonė pardavimus pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat metu pernai, padidino 22 proc. iki 13,5 mln. eurų. Minkštų baldų gamintojas „Kauno baldai“ ketvirtį baigė pardavimus išauginęs 25 proc. ir peržengė 5 mln. eurų ribą. Tam didžiausią įtaką padarė Skandinavijos rinkos, kuriose pardavimai buvo didesni nei 60 procentų.

Anot E. Valentinavičiaus, be gamybos pajėgumų didinimo, vienas svarbiausių šių metų baldų grupės gamybos uždavinių – asortimento plėtra ir tolesnės investicijos į robotizaciją.

„Šiemet naujas baldų šeimas į gamybos linijas paleidžiame didžiojoje dalyje mūsų valdomų baldų sektoriaus įmonių. Lygiagrečiai tęsiame gamybos robotizavimo ir automatizavimo programą. Tai padės toliau stiprinti pozicijas globalioje ir labai konkurencingoje baldų gamybos rinkoje“, – sakė SBA viceprezidentas.

Per šiuos metus į gamybą numatyta įdiegti 18 robotų, o investicijos į juos viršys 2,5 mln. eurų. Metų pabaigoje „SBA baldų kompanijos“ valdomuose „Klaipėdos balduose“, „Šilutės balduose“, „Germanikoje“, „Visagino linijoje“ ir „Mebelain“ numatoma jau veiks arti 60 robotų, o bendra į robotizaciją investuotų lėšų suma artėja prie 7 mln. eurų.

Pažymima, kad robotizuojant ir automatizuojant gamyba, plečiant gamybos apimtis ir perkeliant žmones į aukštesnę pridėtinę vertę kuriančias darbo vietas, darbuotojų poreikis augo. SBA baldų sektoriuje šių metų pradžioje dirbo 3900 žmonių – 240 darbuotojų (6,5 proc.) daugiau nei pernai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją