„Šri Lankos vyriausybė mano, kad teroro aktų organizatoriai planavo surengti antrą atakų seriją. Kitaip tariant, jie ketino atakuoti žmones per teroro aktų aukų laidotuves“, - informuoja CNN.

Sekmadienį Šri Lankoje buvo įvykdyta didžiausia šalies istorijoje serija teroro aktų, per kuriuos žuvo 359 žmonės. Atakų taikiniais tapo prabangūs viešbučiai šalies sostinėje ir jos apylinkėse, taip pat bažnyčios Kolombo, Negombo ir Batikalojos miestuose.

Anksčiau buvo pranešta, kad teroro aktų galėjo būti dar daugiau - teroristų taikinys buvo dar vienas didelis viešbutis, taip pat Indijos ambasada. Kodėl ten nenugriaudėjo sprogimai, nežinoma. Kolombo centrinėje autobusų stotyje buvo rasti 87 detonatoriai.

Šri Lankos policija jau sulaikė 60 įtariamųjų, kurie gali būti susiję su sprogimais.

CNN žiniomis, atakas surengė devyni teroristai mirtininkai. Anksčiau naujienų agentūra „The Associated Press“ teigė, kad sprogdinimus per katalikų Velykas įvykdė septyni mirtininkai.

„Nerimą kelia tas faktas, kad jie buvo Šri Lankos piliečiai, finansiškai nepriklausomi ir išsilavinę vidurinės klasės atstovai“, - pažymi CNN.