Aštuoniolikmetis Ousmane‘as Bahas pranešė buvęs sulaikytas savo namuose Niujorke pernai lapkritį dėl kaltinimų vagystėmis iš vienos iš „Apple“ parduotuvių. Vyras, pavaizduotas arešto orderyje paskelbtoje nuotraukoje, nebuvo panašus į O. Bahą, teigė jis pirmadienį pateiktame ieškinyje. Viena iš vagysčių, dėl kurios jis buvo apkaltintas, įvyko Bostone birželį, tą dieną, kai jis dalyvavo mokyklos išleistuvių vakare Manhatane, tvirtino jaunuolis.

O. Bahas teigė kiek anksčiau pametęs moksleivio pažymėjimą be nuotraukos, kurį tikrasis vagis greičiausiai rado arba pavogė ir panaudojo kaip asmens dokumentą „Apple“ parduotuvėse. Dėl to, kaip teigė O. Bahas, jo veidas, tikėtina, buvo per klaidą susietas su vagies veidu „Apple“ veidų atpažinimo sistemoje, kurią, anot vaikino, bendrovė naudoja savo parduotuvėse susekti asmenis, įtariamus vagystėmis. O. Bahas sakė sulaukęs daugybės klaidingų kaltinimų, sukėlusių daug streso ir sunkumų, teigiama ieškinyje.

Antradienį JAV technologijų milžinė pareiškė nenaudojanti veidų atpažinimo programinės įrangos savo parduotuvėse. „Security Industry Specialists Inc.“, saugumo įmonė, taip pat įvardinta kaip atsakovė, atsisakė komentuoti ieškinį.

O. Baho ieškinys prieš „Apple Inc.“ pateiktas JAV Niujorko Pietinės apygardos Prisiekusiųjų teismui.