A. Vaitkui surašyti skundą padėjęs advokatas Darius Krukonis sako, kad yra ginčijami atleidimo motyvai taip ir nebuvo išdėstyti.

„Atleidime remtasi tik prielaidomis. Komentaras buvo pateiktas A. Vaitkui tik vienas, kad ateityje gali kilti interesų konfliktas. Net nepaaiškinta, dėl ko pateikiama tokia prielaida“, – sako D. Krukonis.

Anot advokato, valdybos posėdžio įrašai taip pat kelia abejonių dėl atleidimo motyvų, nes tai, kas pateikta raštu – neatitinka.

„Mes turime įrašą iš kurio aišku, kad tai, ką kalbėjo valdyba ir kas pateikta raštu, neatitinka. Šį įrašą pateiksime teismui. Manome, kad valdybai buvo daroma įtaka, tikėtina, kad ponas Paulius Martinkus (Lietuvos Respublikos susisiekimo viceministras, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, valdybos pirmininkas – DELFI past.) ruošė atleidimo įsakymą ir pats buvo valdyboje. Be to, atleisti A. Vaitkaus nenurodant motyvo, tiesiog negalėjo. Daug pasako ir tas faktas, kad vos kelių minučių skirtumu skiriama premija už gerą darbą ir iškart atleidžiamas“, – sakė advokatas ir patikino, kad atskiro ieškinio už patirtą moralinę žalą teismui neišskyrė.

Teismui ieškinys paduotas antradienį, balandžio 23 dieną.

Terminuota darbo sutartis su A. Vaitkumi sudaryta iki 2023 metų. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi jis dirbo nuo 2013 metų.

2019 metais jis kandidatavo į Klaipėdos merus, turėdamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos palaikymą. Antrajame mero rinkimų ture už jį balsavo 44,72 proc. uostamiesčio gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)