J. Valančiūnas neslepia – jeigu tik Memfio „Grizzlies“ klubas norės, jis komandoje pasiliks. Nepaisant to, kad lietuvį nuliūdino pasitikėjimo jam suteikusio trenerio J. B. Bickerstaffo atleidimas, 213 cm ūgio krepšininkas yra pasiryžęs likti Tenesio valstijoje ir toliau vilkėti „grizlių“ marškinėlius.

Dar nekantriau jis laukia ir pirmosios Lietuvos rinktinės stovyklos liepos 22-ąją – kadangi praėjusią vasarą su rinktine teko praleisti tik vieną savaitę, alkis ne NBA, o nacionalinės komandos krepšiniui yra smarkiai juntamas.

„Geras krepšinis, geri fanai, superinė atmosfera. Gera būti tokioje atmosferoje, dalyvauti tokiose rungtynėse, – pirmą kartą šį sezoną viešėdamas „Žalgirio“ arenoje teigė J. Valančiūnas, o paklaustas, ar galima būtų palyginti atmosferą NBA ir Kaune, nusišypsojo. – Lietuvių sirgaliai visą laiką buvo vieni iš geriausių, nėra čia ko ir lyginti.“

– Jonai, pačiam NBA sezonas buvo permainingas. Ar paskutinės traumos padariniai dar juntami? – žurnalistai paklausė J. Valančiūno

– Ne, dėl to viskas gerai. Čiurnos trauma – pora savaičių, ir viskas susitvarkė. Smagu grįžti į Lietuvą, smagu matyti giminaičius, šeimą. Netrukus turbūt teks ir krepšinį prisiminti. Laiko nešvaistysiu, turiu kur padirbėti, turiu užduočių.

– Praėjusią vasarą nebuvo jokio rinktinių čempionato, teko dalyvauti tik dvejose atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėse. Ar atsirado alkis rinktinės krepšiniui?

– Taip, noriu apsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą. Nedalyvavau ir antrame „lange“ rugsėjį, teko grįžti į Kanadą, todėl pasiilgau tikro formato rinktinės – kai susirenki prieš mėnesį, susižaidi, treniruojiesi, važiuoji žaisti. Praėjusi vasara buvo įdomi – savaitėlę pasitreniruoti ir važiuoti žaisti nėra, mano manymu, gerai. Bet yra kaip yra, šita vasara jau bus normali, laukia pasaulio čempionatas.

– Persikėlus į Memfį iš „Raptors“ komandos labai pagerėjo paties asmeninė statistika. Kas pasikeitė lyginant su Torontu?

– Treneris manimi pasitikėjo, suteikė žaidimo laiko, davė progų daugiau prisiliesti prie kamuolio ir viskas pavyko.

– Kokia paties reakcija buvo sužinojus, kad treneris J. B. Bickerstaffas darbo „Grizzlies“ komandoje nebetęs?

– Buvo sunku. Treneris žaidė per aukštaūgius, man labai patiko, kaip jis valdo komandą. Tikrai geras treneris, bet čia yra sprendimas „iš viršaus“ ir aš jį gerbiu. Žaisime toliau, žiūrėsime.

– Amerikiečių žiniasklaidai po sezono pats išreiškėte norą likti Memfyje. Ar nepasikeitė pozicija ir kokios perspektyvos sužinoti sprendimą kuo greičiau?

– Žinote, vasara ilga, dar tik pati pradžia, kai kurios komandos dar net žaidžia. Žiūrėsime, kas bus toliau, bet jeigu Memfis mane norės matyti grįžtantį, aš tikrai būsiu ten.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)