1. Jogos kilimėlis

Grindų kilimų, kurie paprastai būna gerokai sunkesni, skalbti tikrai negalima, tačiau jogos kilimėliams šiuo atveju uždegta žalia šviesa. Tai yra geriausias ir paprasčiausias būdas, kaip išplauti prakaitą ir kūno riebalus. Rekomenduojama skalbti švelniu režimu ir tada pakabinti kilimėlį, kad šis išdžiūtų.

2. Plastikinės dušo užuolaidos

Jūs tikriausiai žinote, kad medžiagines užuolaidas galima skalbti kartą per mėnesį, tačiau vargu, ar esate pagalvoję, kad galite skalbti ir dušo užuolaidas. Tai galima daryti kartą per tris mėnesius. Skalbdami skalbyklėje pašalinsite susikaupusius muilo, šampūno ir kitokių plaukų priežiūros priemonių likučius. Skalbkite šiltame vandenyje, o po to padžiaukite.

3. Užuolaidos

Užuolaidos sukaupia labai daug dulkių, purvo ir kvapų. Jeigu jos nėra labai sunkios arba pasiūtos iš medžiagos, kuri reikalauja sauso valymo, galite skalbti jas skalbyklėje. Visada skalbkite nustatę švelnų režimą, šaltame vandenyje, jeigu nėra nurodyta kaip nors kitaip.

4. Lovos pagalvės

Pagalvės kaupia prakaitą, negyvas odos ląsteles, bakterijas ir dulkių erkutes, todėl skalbti jas reikia bent kartą per 3 mėnesius. Deja, viskoelastinio putų poliuretano pagalvių skalbti negalima. Rinkitės skalbimą šiltame arba karštame vandenyje, jei norite sumažinti dulkių erkučių skaičių, nepamirškite gero skalbiklio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)