„Mes manome, kad dar viena partijos manifestacija dabartinėmis aplinkybėmis ir esant dabartiniam grėsmės lygiui gali sutrikdyti viešąją tvarką. Taip pat gresia pavojus (partijos lyderio) Rasmuso Paludano saugumui“, - paaiškino policijos inspektorius Mogensas Lauridsenas.

Per riaušes, kilusias per šios partijos manifestacijas keliuose Kopenhagos rajonuose sekmadienio vakare, buvo sulaikyti 23 žmonės. Policijos žiniomis, R. Paludaną užpuolė jo priešininkai, kilo muštynės, per kurias į pareigūnus ėmė skrieti akmenys. Vėliau riaušės persimetė į kitus miesto rajonus, taip pat ir į Kristianiją. Policija turėjo panaudoti ašarines dujas, kai demonstrantai padegė barikadas. Taip pat degė šiukšlių konteineriai ir automobiliai. Kaip pranešė Danijos radijas, iš viso kilo 90 gaisrų, iš kurių 70 gali būti susiję su riaušėmis.

R. Paludanas pareiškė, jog policija nesiėmė pakankamų priemonių, kad apgintų jo žodžio laisvę per manifestaciją. Anot radikalo, kilus riaušėms, jam buvo liepta palikti Norebro rajoną, kuriame gyvena daug migrantų. R. Paludanas taip pat sakė ketinąs rengti naujas akcijas.

Šiais metais radikalų lyderis jau surengė 18 demonstracijų. Pernai jis suorganizavo 53 manifestacijas įvairiuose šalies miestuose. Per vieną iš akcijų R. Paludanas viešai sudegino Koraną.