Statybų sektoriaus specialistai sako, kad biurų statytojai, jei tik pasiūlys inovatyvias idėjas, nuomininkų nepritrūks.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, uostamiestyje šiuo metu yra 13 inovatyvių biurų, kurie jau siūlo patrauklias erdves, skirtas ir darbui, ir įvairiam poilsiui. Tai „VITĖS“ verslo centras, naujai įkurtas „Lighthouse“ ir Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP), Kultūros fabrikas bei dar begalė kitų. Anot „Klaipėda ID“ Verslo projektų vadovo Kazio Pupinio, tokių erdvių poreikis auga, mat investicijomis Klaipėdoje domisi keli naujai ateiti norintys paslaugų centrai, o uostamiestyje jau dirbančios kompanijos neslepia, kad domisi plėtra.

„Šiai dienai paprasto biuro nebeužtenkta. Žmonės nori ne tik turėti darbo stalą, bet ir pilną paslaugų servisą su poilsio, sporto ar kitomis patogumų suteikiančiomis zonomis, – sako K. Pupinis. – Jau šiai dienai paslaugų plėtrai Klaipėdoje paruošti 6-7 projektai ir jie, galima sakyti, laukia signalo rinkoje, kad pradėtų statyti. Kai kurie statytojai neskuba, nes dairosi vadinamo „inkarinio“ nuomininko, kad galėtų paimti banko paskolą. Keli nekilnojamo turto sektoriaus atstovai dar stebi ir analizuoja rinką. Pavyzdžiui, jau dabar Klaipėdos mokslo ir technologijų parke įsikūrusi užsienio kapitalo įmonė neslepia, kad ketina plėstis. Jie yra ir strategiškai patogioje vietoje – technologijų kompanijoje darbą randa ir praktiką atlikti atėję studentai, įmonė pritraukia jaunus specialistus, motyvuoja juos pasilikti. Natūralu, kad kompanijos darbuotojams reikia ir inovatyvių, patogių ir didesnių biurų“.

Klaipėdos mokslo ir technologijų parko atstovė Jurga Petraitė sako, kad paslaugų sektoriaus plėtrai aktualu ne tik pilnas biuro paslaugų paketas, bet ir geras susisiekimas. Šalia universiteto įkurtos skirtingos ir atviros biurų erdvės pritraukia jaunus specialistus. Tad geografinė vieta patraukli ne tik laisvai prieinama darbo vieta, bet ir tuo, kad tiek iki jūros, tiek iki senamiesčio yra patogu nueiti tiek pėsčiomis, tiek nuvažiuoti dviračiu, tiek paspirtuku.

K. Pupinis sako, kad uostamiestis būtent dėl infrastruktūros turi didelį pranašumą prieš Vilnių ar Kauną.

„Iš visų biurų plėtrai numatytų vietų paprasta pasiekti vietą, kur galima tiesiog pasivaikščioti šalia vandens, pavyzdžiui, pagal kelis projektus, kitą veidą turėtų įgauti tiek buvusios „Laivitės“ arba kitaip dar vadinama „Memelio miesto“ teritorijoje, tiek teritorija šalia naujosios perkėlos. Numatytos biurų lokacijos išties labai geros, o tokių spūsčių, kokios paralyžiuoja Vilnių ar Kauną, čia nėra“, – sako K. Pupinis. – Mūsų tikslas paskatinti ir išjudinti paslaugų sektoriaus plėtrą, paskatinti tuos, kurie dar abejoja, ar ateiti į Klaipėdą su investicijomis. Be to, šiemet norime paruošti finansinės paskatos paketą investuotojams. Mes nesame tie, kurie orientuojamės tik į užsienio kapitalo įmones, tačiau tiek Vilniaus, tiek Kauno pavyzdys rodo, kad paslaugų sektoriaus srityje daugiau investuoja būtent užsienio kapitalo įmonės. Tad natūralu, kad mes taip pat su jomis komunikuojame. Plius jaunimui, kurie yra potencialūs darbuotojai, tai yra žinutė, kad jie gali ir Lietuvoje daryti karjerą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)