Rodos, kad dabartinis Ch. Sheeno statusas vainikuoja istoriją apie privilegijuotą Holivudo elito atstovą, sulaukusį pramogų verslo apdovanojimo už savo pasibaisėtiną elgesį ir net jo skatinimą.

Tačiau yra ir kitas būdas vertinti Ch. Sheeno ritimąsi žemyn. O ką sakytume, jei pastaruosius siautulingus jo gyvenimo dešimtmečius laikytume tam tikru užsitęsusiu nevilties šauksmu? Kas, jei ši džiaugsmingai hedonizmą išpažįstanti persona, tas įvaizdis, dėl kurio jis ir pasiekė karjeros viršūnę 2010 metais, kai tapo brangiausiai apmokamu televizijos aktoriumi, taip pat ir sužlugdė jo galimybes kada nors tapti tokiu aktoriumi, kokiu jis norėjo tapti ir kurį laiką, tiesą sakant, buvo?

„Kaip, po galais, Francis Ford Coppola, vienas didžiausių mūsų laikų kino režisierių, gali žiūrėti į Keanu Reeveso darbą ir sakyti: „Štai ko noriu savo filme?“ Kaip Bertolucci tai matydamas sako: „Štai mano vyrukas“, o aš to nesulaukiu? O ką kalbėti apie Leo DiCaprio su nominacija „Oskarui“, ir visas Jameso Deano nesąmones? Kai kurie iš tokių pankų nerodo jokios pagarbos.“

Charlie Sheen

Taip Ch. Sheenas kalbėjo duodamas interviu 1994 metais, žvelgdamas realybei į akis: praėjus dešimtmečiui nuo karjeros pradžios, geriausios dienos jau buvo praeity. Daug kas jau tada jo šalinosi.

Nors devintajame dešimtmetyje likimas jam pamėtėjo komerciškai tikrai gerų projektų, tokių kaip „Major League“ arba „Jauni ginklai“ („Young Guns“), ką jau bekalbėti apie įsimintinus vaidmenis juostose „Ferio Biulerio poilsio diena“ („Ferris Bueller’s Day Off“), „Raudonoji aušra“ („Red Dawn“) ir „Lukasas“ („Lucas“), Ch. Sheenui svarbūs yra du filmai.

1986 metais Oliveris Stone'as atrinko jį svarbiam vaidmeniui filme „Būrys“ („Platoon“). Ch. Sheenui, pirmąją patirtį kino aikštelėje įgijusiame tada, kai lydėjo tėvą į Filipinus, kai ten buvo filmuojama juosta „Šių dienų apokalipsė“ („Apocalypse Now“), vaidmuo O. Stone'o filme apie Vietnamo karą prilygo ribos tarp dviejų aktorių nustatymui.

Po metų Ch. Sheenas nusifilmuos dar viename O. Stone'o filme – „Volstritas“ („Wall Street“). Jame vaidino naivų biržos brokerį, kurį suvilioja ir sugadina demoniškas Michaelo Douglaso įkūnytas Gordonas Gekko.

Kai O. Stone'as nustojo skambinti Ch. Sheenui, jam siūlomų vaidmenų kokybė gerokai smuko. Publiką daug mažiau domino tokie filmai kaip „Jūrų ruoniai“ („Navy Seals“) arba „Dirbantys vyrukai“ („Men At Work“). Net bendras darbas su Clintu Eastwoodu filme „The Rookie“ nesulaukė tiek dėmesio, kiek tikrasis aktoriaus gyvenimas. Amerikiečiai bulvarinėje spaudoje godžiai skaitė apie jo žmonas, draugužes, kuriomis tapdavo ir pornografinio žanro aktorės. Žmonės nekantriai laukė naujienų apie Ch. Sheeno asmeninį gyvenimą, sukeltus eismo įvykius ir lemtingas klaidas.

1991 metais, praėjus metams po reabilitacijos klinikoje praleisto mėnesio, Ch. Sheenas pagaliau suvokė, kad niekas į jį rimtai nebežiūri, ir nusifilmavo juostoje „Hotshots“. Filmas buvo toks sėkmingas, kad buvo nufilmuota ir antra jo dalis, kurioje jis vaidino kartu su Jonu Cryeriu (su juo vėliau nusifilmavo seriale „Du su puse vyro“ („Two And A Half Men“)). Deja, paskesnius jo vaidmenis vėl nustelbė įvykiai iš realaus gyvenimo.

1995 metais Ch. Sheenas liudijo teisme, prieš kurį stojo Holivude prostitučių paslaugas siūliusi „madam“ Heidi Fleiss. Tada jis prisipažino sumokėjęs „madam“ daugiau nei 50 tūkst. JAV dolerių (44,2 tūkst. eurų) už maždaug 27 prostitučių paslaugas. Beje, aktorius pabrėžė, kad tai buvo „heteroseksualios pakraipos paslaugos“. Po teismo Ch. Sheenas kalbėjo labai atvirai ir dėl nieko neapgailestavo. Jis buvo turtinga garsenybė, besifilmuojanti filmuose, ir taip prasimananti finansų galimybėms šėlti, ir nė nemėgino to slėpti.

Vėliau ištiko septynerius metus užsitęsęs juodasis periodas, per kurį Ch. Sheenas filmavosi tik tokiuose filmuose, kuriuos mažai kas matė ir dar mažiau kas mėgo.

Galiausiai, 2003 metais startavo komedijos žanro serialas „Du su puse vyro“, daug kam sukėlęs šypseną dėl savo siužeto apie du itin skirtingus brolius – Alaną, kurį vaidino Jonas Cryeris, ir Charlie, kurį vaidino Ch. Sheenas. Chucko Lorre sukurtas serialas netruko tapti tikru hitu.

Aštuonerius metus šiame seriale Ch. Sheenas vaidino besišaipantį, dviprasmybėmis kalbantį, įsipareigojimų vengiantį niekšelį, beje, labai panašų į patį Ch. Sheeną. Šis vaidmuo tik dar labiau sustiprino publikos susidarytą nuomonę apie aktorių ir suvokimą, kaip žemai jis smuko.

Kadaise Ch. Sheenas išties turėjo tam tikro šarmo. Deja, besibaigiant serialo „Du su puse vyro“ filmavimui, kaip tik tada, kai vos už vieną seriją jam buvo sumokamas 1,8 mln. JAV dolerių (1,6 mln. eurų) atlyginimas, visas aktoriau žavesys buvo galutinai išblėsęs. Aštuonerius metus tuos pačius juokelius apie kokainą ir analinį seksą kartojęs Ch. Sheenas, atrodytų, visiems laikams prarado publikos simpatijas, o taip pat ir savo sveiką protą.

Charlie Sheen

Kai 2011 metais jis buvo atleistas ir tai įvyko po trijų nesėkmingų mėginimų pasigydyti reabilitacijos klinikoje, savo neapykantą jis nukreipė į serialo kūrėją Chucką Lorre, „anoniminius alkoholikus nacius“ „Warner Brothers“ kino studijoje ir jo nelaimingą kolegą seriale J. Cryerį. Štai taip Ch. Sheenas įgijo išprotėjusios legendos statusą.

Net ilgametis jo draugas Eddie Braunas per vieną interviu tada pripažino turintis rimtų nuogąstavimų. „Charlie akivaizdžiai ritasi žemyn. Kaskart išvykdamas aš nerimauju. Mano galva, jis teturi tris galimybes: reabilitacijos klinika, kalėjimas arba mirtis“, – sakė jis.

Štai tokia pamišusi žvaigždė sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio, be to, dar daugiau pačių įvairiausių pasiūlymų. Vienas iš jų buvo prestižinio FX kabelinės televizijos kanalo pasiūlymas vaidinti seriale „Anger Management“. Jam buvo pasakyta štai kas: jei pirmųjų dešimties filmo serijų reitingai bus padorūs, jis tikrai vaidins dar 90-yje serijų. Nemaža ir itin akyla auditorija reguliariai rinkdavosi stebėti, kaip Ch. Sheenas vaidina dar viename šou, išsiskyrusiame prastu scenarijumi, siaubinga vaidyba ir anaiptol nejuokingais pokštais, kurio ir pats aktorius labai greitai ėmė nekęsti.

Galiausiai buvo paviešinta istorija apie ŽIV. „Vakarėlių dienos man baigėsi. Dabar laukia tik filantropinis darbas“, – po prisipažinimo apie tai, jog yra užsikrėtęs ŽIV, pareiškė aktorius. Tik ar tai tiesa? Ar neatsakingo ir neapgalvoto gyvenimo pasekmės privertė Ch. Sheeną atsimerkti ir susimąstyti? Labai abejotina.

Veikiausiai prodiuseriai jau dabar rašinėja papildomus nulius čekiuose, kad įgytų teisę papasakoti šio aktoriaus istoriją. Taip Ch. Sheenas, žinoma, galėtų eilinį kartą pasipildyti kišenes, kad ir toliau galėtų siautėti, kol vėl ko nors neprisidirbs.

Ch. Sheenas apie save:


• „Mano gyslomis teka tigro kraujas ir aš nepažeidžiamas. Mano smegenys veikia taip, tarsi būčiau ne iš šios planetos.“
• „Aš vartoju narkotikus, kurių pavadinimas – Charlie Sheenas. Jų niekur negausi, o jų pabandęs mirsi. Tavo veidas ištirps ir tavo vaikai raudos prie tavo susprogusio lavono.“
• „Man atsibodo apsimetinėti, kad nesu ypatingas. Man atsibodo apsimetinėti, kad nesiskundžiu. Aš, po velnių, esu tikra roko žvaigždė iš Marso.“
• „Esu dvigubai sėkmingas laimėtojas. Laimiu ir čia, ir ten.“
• „Didžiąją laiko dalį, net ir snausdamas, esu kaip F-18 naikintuvas. Aš sunaikinsiu tave ore.“
• „Veikiausiai esu suvartojęs tiek narkotikų, kad kitas mano vietoje neišgyventų. Nes taip aš gyvenu. Turiu tik vieną pavarą – pirmyn.“
• „Turiu magiškų galių, o pačiais pirštų galiukais skleidžiu poeziją.“
• „Manęs niekada nesupras tas, kurio smegenys normalios.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)