E. Ulanovas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias rungtynių žaidėjas, o Lietuvos čempionai po permainingos kovos pasiekė revanšą prieš „Fenerbahče“ 82:80, išlygindami Eurolygos ketvirtfinalio serijos santykį (1-1).

„Neįtikėtina. Buvo daug kalbų apie tai, kad antrą kartą čia pralaimėjus, kelio atgal nebebus. Aišku, rungtynių metu turėjome labai didelę persvarą, manau, pabaigoje mums pritrūko drąsos, buvome neužtikrinti, pradėjome saugoti rezultatą. Gal tik tai šiuo metu liūdina, bet visi kiti geri dalykai persveria tą vieną neigiamą. Svarbiausia, kad žaidėme super atletiškai, kovojome, ir tai atnešė pergalę“, – mintimis po dvikovos dalinosi dėmesio epicentre atsidūręs krepšininkas.

Besibaigiant trečiam kėliniui 17 taškų persvarą turėjęs „Žalgiris“ rungtynių pabaigoje turėjo atlaikyti milžinišką Eurolygos vicečempionų spaudimą.

„Fenerbahče“ palaipsniui ištirpdė skirtumą iki vienženklio ir kilo ant grėsmingos bangos. Likus žaisti 3 minutes ją prislopino tas pats E. Ulanovas, perėmęs kamuolį, nusivaręs jį per aikštę ir sugrūdęs į krepšį.

Žalgiriečių rezervą jis padidino iki 8 taškų, bet po rungtynių pasakojo jau tuomet supratęs, kad to gali ir nepakakti.

„Parbėgęs į savo aikštės pusę pasakiau, kad su jais dar tikrai niekas nebaigta. Matote, kokio lygio „Fenerbahče“ komanda, per tris minutes ji grįžo į rungtynes.

Buvo daug pražangų puolime, visai nereikalingų pražangų ginantis. Kai mes išnaudojame komandinių pražangų limitą, „Fenerbahče“ žino, kaip reikia pastatyti kūną, gal ir suvaidinti. Jie tikrai labai patyrę. Ir tos pražangos mums daug kainavo, nes tiek Luigi Datome, tiek Kostas Sloukas – labai geri baudų metikai. Kai jiems labai reikėjo, leidome jiems pelnyti „lengvų“ taškų.

Prisipažinsiu, vienu metu šiek tiek dėjome į krūmus, nustojome žaisti. Dingo agresyvumas puolime, kuris prieš tai leido susikrauti persvarą, pradėjome stumdyti kamuolį vienas kitam. O tai „Fenerbahče“ labai tinka, nes jie yra tikrai gerai besiginanti komanda. Jei būtume žaidę agresyviau, tiek problemų pabaigoje nebūtų kilę. Svarbiausia, kad turėto pranašumo užteko“, – komentavo kaunietis.

Kalbant tiksliau, pranašumo nebūtų užtekę, jei likus 23 sek. iki finalinės sekundės vietoje ir laiku nebūtų atsidūręs E. Ulanovas.

Marius Grigonis įsiveržė į baudos aikštelę ir, susidūręs su L. Datome gynyba, kyštelėjo kamuolį greta buvusiam komandos draugui. Šio dvitaškis tapo pergalingu.

Iš viso E. Ulanovas per 33 min. pelnė 20 taškų (9/10 dvit.), atkovojo 7 kamuolius ir užsitarnavo 29 naudingumo balus.

Palyginimui, jo sezono vidurkiai Eurolygoje trigubai prastesni: 7,3 taško, 2,3 atkovoto kamuolio ir 8,7 naudingumo balo.

– Kaip „Žalgiriui“ pavyko taip pasikeisti per dvi dienas? – po mačo paklausėme E. Ulanovo

– Kai taip gerai išspardė užpakalius pirmame mače, buvo užgautos ambicijos. Atvažiuoti į atkrintamąsias varžybas ir „gauti malkų“ daugiau nei 30 taškų... Manau, mūsų reakcija į tas rungtynes buvo puiki. Prieš antrą mačą nebuvo visiškai jokios baimės, visi buvome užsivedę, sakėme, kad praėjusį kartą aikštėje buvome ne mes.

– Ar jūs ir buvote vienas tų Š. Jasikevičiaus prieš mačą minėtų pranašumų prieš „Fenerbahče“?

– Tikrai turime tų pranašumų, ir „Fenerbahče“ jų nepridengs. Jie turi mažų žaidėjų: Kostas Sloukas, Bobby Dixonas, Erickas Greenas. Juos galima atakuoti „ant ūselio“, kadangi turime aukštesnių, fiziškai stipresnių žaidėjų tose pozicijose. Ir aš galiu, ir Marius Grigonis, ir Leo Westermannas gali „centruoti“ prieš žemesnį varžovą. Taip pat ruošėmės, kad priešininkai dvigubins gynybą, ir gerai numesdavome kamuolį laisviems komandos draugams.

– Ką galite pasakyti apie pergalingą savo metimą?

– Visiška nesąmonė įvyko, kažkoks gimdymas. Jau kalbėjome tarpusavyje iškart po rungtynių. Su Mariumi buvau turbūt viename kvadratiniame metre, tarsi iš rankų į rankas įteikė kamuolį. Tik išmečiau jį į krepšį, ir viskas. Realiai, tai buvo visiška improvizacija, tiesiog pasisekė.

– Atėmėte iš „Fenerbahče“ namų aikštės pranašumą. Ar jų favoritų statusas bent kiek suklibėjo?

– Manau, kad šiai dienai namų aikštės pranašumas nieko nereiškia. Matome, kaip jie žaidžia, kiek daug gali padaryti per kelias akimirkas. Aišku, namuose visada smagiau žaisti, žinome, kad žmonės mus palaikys. Bet kai „Fenerbahče“ atvažiuos į Kauną po šito pralaimėjimo, bus tikrai velniškai sunku. Reikės patiems parodyti kažką panašaus kaip šįvakar.


Po dviejų pasimatymų Stambule serija į Kauną persikels iškart po Velykų – kitą antradienį rungtynės prasidės 20 val.

Primename, kad pirmą dvikovą prieš dvi dienas „Fenerbahče“ laimėjo 76:43.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)