Kaip rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime spaudai, nuo kovo 1 iki kovo 31 dienos AAD pareigūnai organizavo 197 reidus ir patikrino 2326 žvejus mėgėjus.

Per antrąjį akcijos mėnesį nustatyta 70 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų, iš jų – 17 šiurkščių. Taip pat konfiskuota 10 mėgėjų žvejybos įrankių.

Daugiausiai visų pažeidimų (30) fiksuota Klaipėdos regione, o daugiausiai šiurkščių (5) – Vilniaus regione.

Nors per antrąjį akcijos mėnesį patikrintų žvejų skaičius yra vos keliais šimtais mažesnis, aplinkosaugininkai fiksavo kur kas mažiau pažeidimų (per pirmąjį mėnesį nustatyti 144) ir konfiskavo gerokai mažiau mėgėjų žvejybos įrankių (per pirmąjį mėnesį konfiskuoti 128).

Akcija „Lydeka 2019“ tęsis iki balandžio 20 dienos, o akcijos metu aplinkos apsaugos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir toliau vykdys sustiprintą vandens telkinių kontrolę.

Už draudžiamu metu sugautą lydeką pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Taip pat už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką reikia atlyginti 145 eurų žalą žuvų ištekliams, o lydeką sugavus gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose žala bus skaičiuojama taikant trigubą žalos apskaičiavimo įkainį.