I. Kolomoiskis, laidos „Schemos“ (Schemy) – bendro „Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) ir Ukrainos Pirmojo nacionalinio kanalo projekto – žurnalistų paklaustas, ar ketina grįžti į Ukrainą, jei prezidentu bus išrinktas V. Zelenskis, atsakė: „Žinoma. Ruošiausi ir anksčiau grįžti, bet dabar ten (atsitinka) įvairių įvykių...“

„Turėjau planų grįžti į Ukrainą tarp pirmo ir antro (rinkimų) turo, dar ir iki pirmo turo. Bet dėl labai aštrios politinės kovos, kad nekelčiau sąmyšio, sambrūzdžio, nusprendžiau ramiai čia pasėdėti ir nieko nenervinti Ukrainoje“, – aiškino Izraelyje gyvenantis verslininkas.

Kaip praneša RFE/RL, I. Kolomoiskis nuo praėjusio rugsėjo gyvena Herclijos mieste.

Interviu „Schemoms“ jis sakė, kad į Izraelį persikraustė iš Šveicarijos „dėl šeiminių aplinkybių“.

„Dabar laukiu, ką man pasakys mano advokatai dėl naujausios informacijos, pasirodžiusios žiniasklaidoje“, – teigė I. Kolomoiskis.

Jis paaiškino, kad tai „susiję su tariamu tyrimu JAV, nes nėra jokių komentarų, niekas neaišku; advokatai patarė pabūti čia, kol situacija taps aiškesnė“.

Kiek anksčiau amerikiečių portalas „The Daily Beast“ paskelbė straipsnį „Ukrainiečių oligarchas milijardierius Ihoris Kolomoiskis tiriamas FTB“. Jame tvirtinama, kad verslininkas į tyrėjų taikiklį pateko dėl kaltinimų finansiniais nusikaltimais.

Antras Ukrainos prezidento rinkimų turas vyks balandžio 21 dieną. Jame dalyvauja V. Zelenskis ir dabartinis šalies vadovas Petro Porošenka.

V. Zelenskis yra kaltinamas esant oligarcho I. Kolomoiskio „marionete“, bet aktorius neigia turintis su juo kokių nors ryšių.