Niekas nė nenutuokė, ką laukiantis dvynių teko iškęsti 37-erių Beyonce. Pasirodo, nėštumo metu jai išsivystė preeklampsija, o tai yra itin pavojinga būsena.

„Mano kūnui teko iškęsti daugiau, nei aš maniau, jog įmanoma“, – pripažįsta dainininkė.

Preeklampsija – tai liga, pasireiškianti nėščioms moterims arterinio kraujospūdžio pakilimu ir baltymo atsiradimu šlapime.

Preeklampsijos priežastys nėra galutinai išaiškintos. O kai nėra aiškios priežasties, profilaktikos galimybės itin ribotos.

Skaudžiausiai baigiasi tokie atvejai, kai liga progresuoja ir atsiranda kepenų, inkstų funkcijos nepakankamumas, ir tie pakitimai yra negrįžtami. Jeigu laiku nebus taikytas gydymas, esant labai dideliam kraujospūdžiui, gali moteriai atsirasti ir vadinamieji eklampsijos priepuoliai. Jie pavojingi tuo, kad stipriai pakilus arteriniam kraujospūdžiui gali atsirasti kraujosruvos smegenyse.

Stiprus arterinio kraujospūdžio pakilimas pavojingas ir vaisiui, nes gali atšokti placenta.

Beyonce dvyniai Rumi ir Sir /Foto: Beyonce.com

Šią diagnozę teko išgirsti ir Kim Kardashian, kuomet laukėsi dukrelės North.

Na, o Beyonce sužinojo, jog laukiasi 2016 metų pabaigoje. Tuomet jai teko atšaukti visus numatytus pasirodymus.

„Turėjau koncertuoti Coachella festivalyje, tačiau sužinojusi, jog laukiuosi, viską atšaukiau. Netikėtas buvo ne tik faktas, kad laukiuosi. Dar labiau nustebino žinia, jog laukiuosi dvynių“, – dokumentikoje atvirai pasakoja Beyonce.

Apie savo nėštumą pasauliui ji nusprendė pranešti savo paskyrose socialiniuose tinkluose.

Vėliau atlikėja pripažino, jog itin sunkus buvo ne tik nėštumas, bet ir gimdymas. Dvyniai Rumi ir Siras pasaulį išvydo 2017 metų birželį.

„Nėštumo pabaigoje vieno iš dvynių širdies plakimas buvo kelis kartus sustojęs, todėl teko neatidėliotinai atlikti Cezario pjūvio operaciją“, – sako Beyonce.

Beyonce

Negana to, ką teko iškęsti laukiantis, dainininkė pasakoja ir apie ne ką lengvesnį laikotarpį, kuris laukė po to – grįžtant į sceną.

„Juk žinote mano pasirodymus, juose labai daug choreografijos, taip pat svarbu išreikšti savo asmenybę. O tai labai sunku, kai nesijauti savimi. Turėjau vėl per naujo surinkti savo kūną iš dalelių ir tai užtruko. Turėjau vėl pasijusti savimi“, – pasakoja Beyonce.

Anot jos, sunkiausia buvo tai, kad kūnas buvo scenoje, o mintys – namuose, su vaikais. Žmonės viso to nemato, tai vadinama pasiaukojimu. Buvo dienų, kai galvojau, kad niekada nebūsiu tokia pati, mano kūnas niekada nebebus toks stiprus, kaip buvo, niekada nebeturėsiu tokios ištvermės ir fizinio pasirengimo“, – prisimena popmuzikos scenos diva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)