„Jei kai kurioms įmonėms ar pramonės šakoms nepavyks prisitaikyti prie šio naujojo pasaulio, jos tiesiog žlugs“, - laiške rašė M. Carney'is ir F. Villeroy de Galhau.

Laiške, kurį išplatino Anglijos bankas, centrinių bankų prezidentai įspėja apie katastrofiškus klimato kaitos padarinius, tokius kaip „karščio bangos Šiaurės Amerikoje, taifūnai Pietryčių Azijoje ir sausros Afrikoje bei Australijoje“.

Pasak jų, šie reiškiniai sutrikdo valstybių infrastruktūrą, neigiamai veikia žmonių gyvenimus, mažina šalių produktyvumą ir naikina turtą.

Laiške bankininkai išskiria trijų rūšių finansines grėsmes, kurias verslui kelia klimato kaita: pirmiausia - tiesioginės fizinės grėsmės turtui ir žmonėms, kurias sukelia ekstremalūs klimato reiškiniai, antra - verslo perėjimas nuo anglies dioksidą (CO2) išmetančių technologijų prie švaresnės infrastruktūros ir galiausiai - dėl pirmųjų dviejų rūšių padarinių įmonėms iškeltos bylos, kuriose asmenys bandys išieškoti žalos atlyginimą iš įmonių.

M. Carney'is ir F. Villeroy de Galhau paragino verslą integruoti su klimato kaita susijusių rizikų vertinimą į bendrą įmonės finansinio stabilumo priežiūrą. Pasak jų, lyderio vaidmenį turėtų prisiimti pasaulio šalių centriniai bankai, kurie galėtų savo pačių veiklą padaryti tvaresne.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)