A. Tapinas iš DELFI žurnalistų išgirdęs apie tokį politikų sprendimą nusijuokė, kad „naujai partijai trūksta fantazijos“. Tiesa, žurnalistas pabrėžė, kad jo kuriamos iniciatyvos žodžio „laisvė“ nesisavina ir negali to daryti.

„Aš turbūt galėčiau pasakyti kelis punktus. Kad naujai partijai trūksta fantazijos, tai vienas dalykas. O be fantazijos yra sunku. Antras dalykas, kad būtų labai keista, jeigu kažkas galėtų savintis žodį „laisvė“ – ar tai būtų „Laisvės TV“, ar „Laisvės piknikas“, ar Laisvės partija. Jie visiškai laisvi tai daryti, nes na mes neplanuojame kurti partijos, būtume norėję, būtume įkūrę“, – teigė A. Tapinas.

Pašnekovas taip pat pajuokavo, kad „Laisvės TV“ komanda jau anksčiau buvo sukūrę klipą apie Laisvės partiją, tad esą, jei naujai besikurianti jėga nori, gali jį nusipirkti.

„Mes, man atrodo, jau turėjome pasidarę Laisvės partijos reklaminį klipą, kažkurioje savo laidoje esame darę kaip parodiją, tai, jeigu reikės, už kažkokią nedidelę sumą galėsime perleisti, jiems nereikės kurti savo reklaminio klipo“, – kalbėjo žurnalistas.

Paklaustas, ar neišgyvena, kad dalis žmonių gali sieti jo įkurtą televiziją su politine partija, A. Tapinas patikino, kad ne.

„Ko čia išgyvent, sakau, fantazijos gal truputį pritrūko, gal dar kažkokios kitos buvo priežastys, bet sakau, tai yra žodis, kurio niekas negali savintis. Jeigu jie nusprendė, kad tai yra geriausias pavadinimas jų partijai, tai sveikinu juos ir linkiu sėkmės“, – komentavo pašnekovas.

DELFI primena, kad Seimo narė A. Armonaitė šiandien pranešė, jog nauja liberalų politinė jėga vadinsis Laisvės partija.

Pasak jos, už šį pavadinimą balsavo 437 asmenys, ketinantys dalyvauti partijos steigiamajame suvažiavime birželio 1-ąją.

Už antrąją alternatyvą – Liberalų partiją – balsus atidavė 290 atstovų.

Iš pradžių siūlyti keturi galimi pavadinimai, be jau minėtų – Atviros Lietuvos partija ir Laisvų piliečių partija.

A. Armonaitė teigė, kad pagrindinė būsimos partijos vertybė yra pagarba asmens laisvei visose gyvenimo srityse, tarp svarbiausių principų ji nurodė atvirumą, dėmesį žmogaus teisėms, ekonominėms laisvėms ir švietimui.

„Telkiame žmones, kurie yra ištroškę teigiamų pokyčių Lietuvos gyvenime. Esame pasiruošę būti tokia jėga, kuri atlieps ne tik šios dienos, bet ir rytojaus iššūkius, bus optimistinė, nuosekli ir atvira“, – teigė A. Armonaitė.

Anksčiau politikė teigė neįžvelgianti pavadinimo „Laisvės partija“ panašumo su Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais). Anot jos, „nei žodis laisvė, nei liberalas nėra kažkieno nuosavybė“.

A. Armonaitė ir steigiant naują partiją dalyvaujantis Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius išstojo iš opozicinio Liberalų sąjūdžio, kai dalis partijos Vilniaus skyriaus nutarė savivaldos rinkimuose dalyvauti su visuomeniniu rinkimų komitetu.

„Laisvės TV“ Lietuvoje įkurta 2016 m. rugsėjį, „Laisvės piknikas“ pirmą kartą suorganizuotas 2017 m.