Itin neigiamą poveikį akumuliatoriui daro šalti orai: žemoje temperatūroje sulėtėja akumuliatoriaus viduje vykstantys cheminiai procesai. Blogiausiu atveju likusios energijos gali jau nebepakakti automobiliui užvesti.

Štai keletas svarbių patarimų vairuotojams, norintiems turėti kuo mažiau su automobilio akumuliatoriumi susijusių problemų, skelbia „autoexpress.co.uk“.

Balsuokite už mėgiamiausią Lietuvos automobilį!

1. Kuo daugiau važinėkite. Akumuliatoriui itin nepatinka dažnos trumpos kelionės, nes tokiu atveju šis nespėja įsikrauti. Tad kartkartėmis išvažiuokite į ilgesnę kelionę, kad akumuliatorius turėtų pakankami laiko įsikrauti. Arba investuokite į gerą išorinį akumuliatoriaus įkroviklį.

2. Išjunkite. Šiuolaikiniuose automobiliuose yra įdiegta daugybė technologinių dalykų, kuriems reikia energijos, ir jie labai greitai išsiurbia ją iš akumuliatoriaus. Didžiausi akumuliatoriaus „priešai“ yra žibintai ir šildytuvas. Prie USV ir 12V jungčių prijungti įrenginiai taip pat greitai iškraus akumuliatorių. Taip pat vertėtų sureguliuoti automobilio interjero apšvietimą. Galbūt jums tikrai nereikia, kad degtų visiškai visos lemputės.

3. Sumažinkite apkrovą. Nuspauskite sankabos paminą prieš užvesdami variklį, nes tai padės sumažinti automobilio apkrovą. Taip automobilis lengviau užsives ir sumažės akumuliatoriui tenkanti apkrova.

Asociatyvi nuotr.

4. Patikrinkite akumuliatorių. Visada, kai tik tenka pakelti variklio dangtį, įdėmiai apžiūrėkite akumuliatorių ir įsitikinkite, kad nematyti korozijos požymių. Taip pat verta bent kartais atlikti profesionalią akumuliatoriaus patikrą. O nusipirkus naudotą automobilį gali pasirodyti verta pasikeisti akumuliatorių.

5. Patikrinkite su akumuliatoriumi susijusias sistemas. Jei kyla nuogąstavimų, leiskite meistrui patikrinti generatorių, užvedimo sistemą ir akumuliatoriaus įkrovimo sistemą. Jeigu kuri nors iš jų prastai funkcionuoja, akumuliatorius gali būti perkraunamas, nepakankamai įkraunamas, o kartais visai neįkraunamas. Dėl šių priežasčių trumpėja akumuliatoriaus veikimo laikas.

6. Rūpinkitės automobiliu. Prasta automobilio priežiūra, kurios ženklais gali būti ir apytuštės padangos, ir itin apkrautas variklis, didina akumuliatoriui tenkančią apkrovą. O jeigu turite garažą, laikykite automobilį jame, nes šiluma ir akumuliatoriui tik į naudą.

Automobilio akumuliatorius

7. Mokėkite atpažinti įspėjamuosius ženklus. Įvairūs keisti garsai, tokie kaip kliktelėjimas įjungiant degimą, taip pat neryškus prietaisų skydelio apšvietimas arba sunkiai užsivedantis variklis rodo, kad akumuliatorius veikia prasčiau nei turėtų.

8. Nepersistenkite. Akumuliatoriaus stebuklingai neįsikraus, jei staiga nepavyks užvesti variklio. Todėl nustokite mėginę, nes tik dar labiau išsekinsite akumuliatorių. Tai tikrai neduos jam naudos.

9. Svarbiausia – saugumas. Jei automobilis užgeso pavojingoje vietoje, pavyzdžiui, šalia judrios sankryžos, pasistenkite, kad jis kuo greičiau atsidurtų saugesnėje zonoje. Net praeivių galite paprašykite padėti pastumti automobilį.

10. Žinokite, kad variklį gali tekti užvesti naudojant laidus, ir būkite tam pasirengę.
Kartais variklį gali tekti užvesti prijungiant laidus, todėl bagažinėje visada turėkite specialius laidus ir dirbkite nepažeisdami instrukcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)