Apie tai, kad Dineikos parko svečių namai nėra įregistruoti kaip pastatytas gyvenamasis namas, DELFI pranešė vienas skaitytojas.

Jis pasakojo, kasmet vykstantis į šį kurortą atostogauti, o viską sužinojęs iš vietinių gyventojų.

DELFI patikrinus informaciją paaiškėjo, kad remiantis Registro centro duomenimis, minėtu adresu esantys svečių namai išties įregistruoti kaip žemės sklypas, kai, tuo tarpu, gretima esančių pastatų paskirtis – gyvenamasis pastatas, o patys svečių namai vykdo veiklą – siūlo nakvynę Druskininkuose.

Tiesa, įdomu tai, kad portalo Booking.com duomenimis, šie svečių namai klientus priima nuo 2014 metų.

Apie situaciją DELFI paklausė ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos atstovės viešiesiems ryšiams Astos Kazickienės. Jos teigimu, minimas pastatas jau buvo fiksuotas 2005-2006 m. ortofotografiniame žemėlapyje.

„Informacinėje sistemoje „Infostatyba“ nėra registruota šio pastato užbaigimo dokumentų, galimai jie galėjo būti surašyti iki šios sistemos veiklos pradžios. Remiantis Nekilnojamojo turto registro duomenimis, nurodytas pastatas nėra įregistruotas Nekilnojamojo turto registre“, – aiškino ji.

Tiesa, specialistė užsiminė, kad inspekcijoje būna organizuojami planiniai reidai galimiems atvejams išaiškinti, kada pradėti ir baigti statyti statiniai.

„Priimtas sprendimas 2019 m. antrą ketvirtį organizuojant planinius reidus, atlikti patikrinimą ir minimu adresu“, – tikino ji.

Svarbu ir tai, kad administracinių nusižengimų kodekse yra nustatyta, kad Statybos įstatyme nustatytos statinių ir daiktinių teisių į statinius registravimo ir nebaigtų statyti ar rekonstruoti statinių kadastro duomenų tikslinimo Nekilnojamojo turto registre tvarkos pažeidimai užtraukia baudą nuo 140 iki 300 Eur.

Susiskiekus su svečių namų savininke Nijole Čiriene ji pasakojo, kad šiandien ten dar vyksta statybos.

„Tiesiog ne viską dar užbaigėme taip, kaip reikalauja statybos inspekcija. Ten buvo tokie priešgaisriniai reikalavimai, tai mes nesam jų dar pabaigę atlikti dėl to taip ir yra“, – apie dar nesibagusias statybas kalbėjo moteris.

Paklausta, ar lankytojams ten saugu apsistoti, ji sakė, kad šiuo metu kaip tik rūpinamasi priešgaisrinės saugos reikalavimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)