Po pirmos kovos Mančesteryje „Barcelona“ turėjo vieno įvarčio pranašumą (1:0), namuose po dviejų greitų Lionelio Messi įvarčių užsitikrino solidžią persvarą, o pergalę antrame kėlinyje puikiu smūgiu įtvirtino Philippe Coutinho.

„Barcelona“ iki šio sezono pralaimėjo paskutinius tris ketvirtfinalius iš eilės, įskaitant ir dramatišką nesėkmę pernai prieš „Romą“, katalonai į pusfinalį pateko pirmą kartą nuo 2015 metų.

Jis yra kitos klasės žaidėjas, jis ir Cristiano Ronaldo yra geriausi pastarojo dešimtmečio žaidėjai pasaulyje, visi su tuo sutinka.
Ole Gunnaras Solksjaeras

„Barcelona“ kapitonas L. Messi teigė, kad puikiai žaisdama ekipa „parodė, kas ji yra“.

„Tačiau į aikštę išėjome pakankamai šalti ir pirmąsias penkias minutes buvome kiek nervingi. Tai šiek tiek keista, vėliau perėmėme rungtynių kontrolę ir pelnėme pirmą įvartį.

Mes negalime taip pradėti rungtynių Čempionų lygoje, nes turime karčios patirties po praėjusių metų ir akistatos su „Roma“. Galėjome prisidaryti rūpesčių. Penkios prastos minutės galėjo komplikuoti mūsų situaciją“, – kalbėjo L. Messi, prisiminęs „Barcelonos“ fiasko pernykščiame ketvirtfinalyje, kai po namuose 4:1 laimėtų pirmų rungtynių, Romoje katalonų klubas buvo sutriuškintas 3:0 ir išmestas iš Čempionų lygos tolimesnių kovų.

Tuo metu po baigto sezono Čempionų lygoje „Manchester United“ strategas Ole Gunnaras Solskjaeras dar kartą pripažino L. Messi talentą ir užsiminė apie svarbius artėjančius kelerius metus, per kuriuos klubo laukia nemažai darbų.

„Jei mes prisimintume tikrąjį „Man United“ lygį, tikras klubo tradicijas, mes galėtume mesti iššūkį „Barcelona“ klubui.

Šįkart varžovai abejose rungtynėse buvo keliais lygiais pranašesni už mus“, – po pralaimėjimo varžovų meistriškumą pripažino strategas.

Kalbėdamas su „BT Sport“ reporteriu, norvegas nusilenkė rungtynių baigtį nulėmusiam L. Messi.

„Jis yra kitos klasės žaidėjas, jis ir Cristiano Ronaldo yra geriausi pastarojo dešimtmečio žaidėjai pasaulyje, visi su tuo sutinka. Messi parodė savo klasę“, – pridūrė norvegas.

Dabar „Man United“ laukia sunkus „Premier“ finišas ir įnirtinga kova dėl vietos kito sezono Čempionų lygoje per likusius penkis čempionato turus.

Šiuo metu Mančesterio klubas užima 6-ą vietą, dviem taškais atsilieka nuo 4-5 vietas užimančių „Arsenal“ ir „Chelsea“.

„Norime ir kitais metais kovoti Čempionų lygoje ir mūsų laukia ypač svarbi ateinanti savaitė“, – teigė Solskjareas, turėdamas omeny sekmadienio išvykos mūšį su „Everton“ ir kito trečiadienio akistatą su „Man City“.

„Manchester United“ Čempionų lygos pusfinalio negali pasiekti nuo 2011 metų ir apskritai pirmą kartą žaidė ketvirtfinalyje per pastaruosius penkerius metus.

Įdomu tai, kad ilgalaikę sutartį su klubu pasirašęs Solksjeras pralaimėjo trejas rungtynes per paskutinius penkis mačus.

„Raudonųjų velnių“ strategas teigė žinantis, kokį reiktų „atlikti darbą“ siekiant varžytis su tokiomis komandomis, kaip „Barcelona“.

„Mes jau ne kartą sakėme, kad per vieną vakarą negali pakeisti komandos, o artimiausi keleri metai bus mums labai svarbūs siekiant tokio lygio, kuriame yra „Barcelona“.

Turime gerų žaidėjų ir nemažai nuveikėme patekdami į ketvirtfinalį bei bandydami prasibrauti į pusfinalį.

Vyks komandos atnaujinimo darbai, tai startavo nuo trenerių kolektyvo, vėliau tai palies komandos sudėtį, vasarą turėsime vieną ar du naujus veidus“, – po finišo Čempionų lygoje kalbėjo „Man United“ vedlys.

Ole Gunnaras Solskjaeras

„Barcelona“ susigrums su „Liverpool“ ir „Porto“ poros nugalėtoju. Prieš atsakomąją dvikovą Jurgeno Kloppo auklėtiniai turi pranašumą – 2:0.

„Barcelona“ 3 – 0 „Manchester United“ (bendras rezultatas 4-0)

16' [1 – 0] Lionelis Messi
20' [2 – 0] Lionelis Messi
62' [3 – 0] Philippe Coutinho

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją