Lietuvis jau 11 minutę buvo privertas palikti aikštę – patyrė peties traumą.

Lenkijos žiniasklaida praneša, kad „Jagiellonia“ komandos ramstis A. Novikovas greičiausiai nebegalės padėti likusiose „Ekstraklasa“ lygos kovose.

Pirmadienį atlikus išsamius tyrimus, pasitvirtino niūrios prognozės: iš rikiuotės lietuvis iškrito mažiausiai 4-6 savaitėms.

Geriausiu atveju saugas prie komandos galėtų prisijungti tik maždaug antrą gegužės savaitę.

„Tai – didelis komandos nuostolis, bet mes neturime kito pasirinkimo ir turėsime išspręsti savo problemas.

Reikšminga netektis, turint omeny, kokie laukia varžovai. Šioje sezono stadijoje kiekvieno žaidėjo praradimas yra skausmingas, nesvarbu ar dėl kortelių, ar dėl traumos“, – teigė „Jagos“ strategas Ireneuszas Mamrotas.

Anot 2x45.info portalo, žvelgiant į „Jagiellonia“ atsarginių gretas, čia nėra tinkamo futbolininko, kuris galėtų kompensuoti A. Novikovo praradimą.

Lietuvis šiame sezone pelnė 9 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Tokiu atveju kyla klausimas ir dėl A. Novikovo galimybių padėti Lietuvos nacionalinei rinktinei EURO 2020 atrankoje, birželį rinktinė sieks revanšo prieš Liuksemburgą (birželio 7 d.) bei svečiuose susitiks su Serbija (birželio 10 d.).

Šiuo metu po 30-ies turų „Jagiellonia“ užima 6-ą vietą (47 taškai), dėl titulo kovoja Gdansko „Lech“ ir Varšuvos „Legia“ – po 60 taškų, trečioje pozicijoje – Glivicių „Piast“ (53 t.). Likusiame sezono etape stipriausios aštuonios komandos kovos dėl aukščiausių pozicijų ir sužais viena su kita vieno rato sistema.

Iki čempionato pabaigos liko 7 turai, jo finišas – gegužės 19 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją