„Natūralu, kad pastaruoju laikotarpiu buvo keliama daug klausimų dėl VILIBOR dydžio, procentų ir ar tikrai tuo laikotarpiu buvo viskas padaryta, kad būtų apgintas viešasis visuomenės interesas. Šis kreipimasis, Vyriausybės kreipimasis, yra tikslas pasitikrinti“, - „Žinių radijui“ kalbėjo Vyriausybės sprendimą pirmadienį palaikęs ministras.

Jis neįžvelgė nieko blogo, kad į Generalinę prokuratūrą kreipėsi ne tyrimą inicijavęs Seimo narys, tačiau pati Vyriausybė.

„Seime toliau vyksta tyrimas, yra pratęstas tyrimo laikotarpis iki spalio vidurio ir šiuo atveju Vyriausybės veiksmas yra konstruktyvus pasitikrinant. Ne tiek svarbu, kas kreipiasi, svarbiausia, kad būtų išsiaiškinti visi keliami klausimai“, - teigė Ž. Vaičiūnas.

Tuo tarpu Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius pirmadienį stebėjosi tokiu Vyriausybės sprendimu. Jo teigimu, keistai atrodo tai, kad apie kreipimąsi į prokuratūrą prakalbo Vyriausybė, o ne pats Seimo narys. Kartu jis pabrėžė, kad nuostabą jam kelia ir tai, jog panašius nuogąstavimus dėl S. Jakeliūno minimų manipuliacijų jau buvo įvertinusios konkrečios institucijos.

Opozicija griežtai sukritikavo šį Vyriausybės sprendimą. Pasak jos, šis Vyriausybės žingsnis yra susijęs su premjero Sauliaus Skvernelio prezidento rinkimų kampanija.

Kaip ELTA jau skelbė, Vyriausybė pirmadienio pasitarime nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo laikinosios tyrimo komisijos surinktos informacijos apie 2008-2009 metų krizę, žurnalistams patvirtino ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Pasak jo, kreipimasis bus išsiųstas netrukus.

Premjero teigimu, į Generalinę prokuratūrą yra kreipiamasi dėl dviejų klausimų.

„Į Generalinę prokuratūrą kreipiamasi dėl dviejų klausimų: ar valstybės institucijos, kurios buvo atsakingos 2008-2009 metais už finansinių įstaigų priežiūrą tinkamai atliko savo funkcijas, kurios numatytos teisės aktuose.

Antras punktas - kad Generalinė prokuratūra įvertintų galimą viešo intereso gynimo poreikį, nes dėl VILIBOR istorijų daugelis žmonių, kurie turėjo kreditus, patyrė nemažų nuostolių“, - po pasitarimo sakė premjeras.