Pirmojoje tarpusavio dvikovoje šeštąją vietą reguliariajame sezone užėmę „Nets“ sugebėjo palaužti favoritais laikomą Filadelfijos klubą ir atimti iš jo namų aikštės pranašumą. Po atkaklios kovos svečiai iš Bruklino triumfavo rezultatu 111:102.


Kenny Atkinsono auklėtinius į pergalę vedė gynėjų D‘Angelo Russello, Cariso LeVerto ir Spencerio Dinwiddie trejetas. Bruklino sirgalių „Cerberiu“ praminta trijulė aštriais prasiveržimais pjaustė varžovų gynybą ir kartu pelnė 67 taškus.

Šeimininkus nuo daug skaudesnio pralaimėjimo išgelbėjo sezono viduryje iš Minesotos „Timberwolves“ į Filadelfiją mainų būdu persikėlęs Jimmy Butleris. Krašto puolėjas ne tik tapo rezultatyviausiu rungtynių krepšininku su 36 taškais, bet ir pasižymėjo sau būdinga agresyvia gynyba.

Nerimo „76ers“ gerbėjams turėtų kelti trys aspektai. Pirmasis iš jų – vidurio puolėjo Joelio Embiido sveikatos būklė. Naudingiausias Filadelfijos klubo reguliariojo sezono žaidėjas pirmajame susitikime atrodė toli nuo optimalios fizinės formos ir pataikė tik 5 iš 15 metimų iš žaidimo.

Antroji problema – itin blankus trijų starto penketo narių Tobiaso Harriso, Beno Simmonso ir J. J. Redicko žaidimas. Nė vienas iš šių krepšininkų nesugebėjo pasiekti dviženklio pelnytų taškų skaičiaus, o visi trys kartus sudėjus surinko vos 18 taškų.

Trečiaisis „76ers“ sirgaliams nemalonus aspektas – viso sezono metu akcentuotas atsarginių žaidėjų suolelio efektyvumo trūkumas. Savo tiesioginiams oponentams Filadelfijos klubo atsarginiai rezultatyvumo nusileido net 26:59.

Tiesioginės transliacijos pradžia – 3 val. nakties Lietuvos laiku.