Paauglė, kuri viešai apkaltino mokyklos direktorių išžaginimu, buvo padegta ir vėliau ligoninėje mirė, skelbia independent.co.uk.

Vietos žiniasklaida praneša, kad aštuoniolikmetę Nusrat Jahan Femi gauja užpuolikų ant pastato stogo apipylė žibalu ir padegė.

Ši žmogžudystė sukrėtė Bangladešą ir paskatino protestų bangą bei audringas diskusijas nacionaliniu lygmeniu apie seksualinę prievartą. Šalies ministrė pirmininkė pareiškė, kad už tokius baisius nusikaltimus turi būti taikoma išskirtinė bausmė.

Policija suėmė aštuonis žmones, įtariamus šiuo nusikaltimu, o teisingumo ministras pareiškė, kad Nusrat Jahan Femi šeimos reikalavimu vyriausybė užtikrins greitą bylos nagrinėjimą, praneša „BBC Bangla“.

Policijos tyrimų biuro vadovas Banajas Kanti Majumdaras Dakoje surengtoje spaudos konferencijoje paskelbė, kad su žiauria žmogžudyste susiję 13 žmonių, įskaitant dvi merginas. Taip pat buvo sulaikytas mokytojas. Nors direktorius Sirajas-ud-Daula dėl moksleivės pateiktų kaltinimų buvo sulaikytas kovo 27 d., policijos tyrėjų duomenimis, jis taip pat susijęs su žmogžudyste.

Nusrat buvo padegta balandžio 6 d., o balandžio 4 d. keli žmonės, įskaitant vieną kaltinamąjį, kalėjime aplankė direktorių – kurį Nusrat apkaltino bandymu ją išžaginti savo kabinete.

„Sirajas-ud-Daula liepė jiems nužudyti Nusrat“, – pareiškė B. Majumdaras pranešime spaudai.
Nusrat mirė nuo nudegimų Dakos medicinos koledžo ligoninėje balandžio 10 d. Prieš mirtį ji dar spėjo atskleisti užpuolimo detales savo broliui. Merginos brolis pateikė oficialius kaltinimus, o šeima pranešė, kad jau sulaukė grasinimų susidoroti.

Merginos brolis Bangladešo leidiniui „The Daily Star“ pranešė, kad Nusrat ruošėsi laikyti arabų kalbos egzaminą, tačiau keturi žmonės apgaule įviliojo ją ant stogo pamelavę, kad užpulta jos draugė.

Jis papasakojo: „Jie reikalavo, kad Nusrat atsiimtų direktoriui pateiktus kaltinimus. Kai ji nesutiko, vienas iš jų apipylė ją žibalu ir padegė.“

„Visą kūną apėmus liepsnoms, Nusrat bėgo laiptais šaukdamasi pagalbos.“

Bangladešo sostinėje kilo protestai, kuriuose reikalaujama teisingumo.

Nepasitenkinimą sukėlė ir vietos policijos veiksmai – į viešumą iškilo vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip pareigūnai vengia užtikrinti Nusrat saugumą po to, kai ji pateikė kaltinimus mokyklos direktoriui.

Moazzemas Hossainas iš Sonagazio policijos nuovados trečiadienį buvo perkeltas iš savo posto.
Ketvirtadienį Nusrat buvo palaidota savo gimtajame mieste, Utar Čarsandijoje. Į laidotuves susirinko žmonės iš visos šalies, pranešė „Dhaka Tribune“.

Merginos tėvas Musa Manikas pasakė: „Mus tenkina bylos tyrimo eiga, bet reikalaujame, kad byla būtų išnagrinėta kuo greičiau.“