Likus metams iki Tokijo olimpinių žaidynių, visuose turnyruose knibžda dalyvių – olimpinio svorio kategorijose dažnai varžosi po keliasdešimt sportininkų. Charkove vykęs turnyras buvo išimtis – Vakarų Europos valstybių sportininkai nesiryžo skristi į Ukrainą. Priežastis – vakariečius baugina Krymo aneksija ir nepasibaigęs karas.

Klaudijai burtai lėmė trumpesnį kelią – ji praleido ketvirtfinalio kovą. Pusfinalyje šiaulietė stojo į kovą su Ukrainos sportininke Valerija Terechova ir ją įveikė įtikinamai – lietuvė šventė pergalę 23:5.

Finale Klaudijai teko kur kas pajėgesnė varžovė ukrainietė Jevgenija Žyla. Ukrainos atstovė pasauliniame kyorugi reitinge yra tik trečiame šimtuke, bet tai neparodo tikrojo jos pajėgumo, nes sportininkė neturi finansinių galimybių dalyvauti turnyruose užsienyje.

Finalinė kova buvo tikra turnyro puošmena, nes atkakli kova vyko nuo pirmų akimirkų iki finalinio gongo. Klaudija turėjo iniciatyvą – pirmavo 2:0, 4:3, bet paskutiniame raunde varžovė sugebėjo perimti iniciatyvą ir išsiveržti į priekį. Likus kelioms sekundėms, rezultatas dar buvo lygus 6:6, o lemiamą ataką surengusi lietuvė tiksliu smūgiu ranka išplėšė pergalę – 7:6.

Auksą laimėjusi šiaulietė sakė, kad ją džiugina tik galutinis rezultatas: „Buvau išsiilgusi pergalių. Dariau klaidų, jas reikia taisyti, bet aukso medalis džiugina, tokios pergalės suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Būtent to labai trūksta. Esu dėkinga federacijai, kuri sudaro galimybes keliauti į turnyrus užsienyje“.

Į Lietuvą grįžusi Klaudija ilsėsis vos kelias dienas, nes kitą savaitgalį vyks turnyras Bulgarijoje. Tai bus paskutinė repeticija prieš pasaulio čempionatą Mančesteryje (Didžioji Britanija).

Grįžusi iš Bulgarijos, sportininkė treniruosis namuose – sporto centre „Atžalynas“ planuojama surengti treniruočių stovyklą, į kurią pažadėjo atvykti Lenkijos sportininkų grupė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)