Mobiliųjų telefonų detektoriaus funkciją atliekantis įrenginys – technologijų srityje besispecializuojančios įmonės „Westcotec“ inžinierių darbo vaisius. Kaip informuoja portalas „Auto Express“, jį testuoti ėmėsi bendras operacijas vykdantis Hampšyro ir Temzės slėnio policijos padalinys „Roads Policing Unit“.

Įrenginys geba užfiksuoti „Bluetooth“ signalus, todėl nustatęs, kad automobilyje naudojamasi mobiliuoju telefonu, detektorius leis sužinoti, ar telefonas veikia per laisvų rankų sistemą, pavyzdžiui, tokią, kuria teikiamas informacinis pramoginis turinys.

Paaiškėjus, kad telefonas veikia ne per „Bluetooth“ ryšį, užsidegs didelis simbolis, vaizduojantis raudonai perbrauktą mobilųjį telefoną, turėsiantis vairuotojui priminti apie tai, kokie pavojai kyla, kai dėmesį atitraukia telefonas.

Tiesa, būtina paminėti ir vieną įrenginio minusą. Jį naudojant, deja, nepavyks nustatyti, ar telefoną naudoja automobilio vairuotojas, ar kuris nors iš keleivių.

Įrenginiai bus suaktyvinti Oksfordšyrą kertančiame kelyje A34, taip pat įvairiose Hampšyro ir Temzės slėnio regiono vietose. Čia patruliuojantys pareigūnai stabdys detektoriaus identifikuojamus automobilius.

2017 metų kovą Jungtinėje Karalystėje buvo įvestos griežtokos baudos už mobiliojo telefono naudojimą vairuojant. Taip besielgiantys vairuotojai dabar baudžiami šešiais baudos balais, be to, turi sumokėti 200 svarų sterlingų (232 eurų) baudą. Jei reikalas pasiekia teismą, pažeidimą padaręs asmuo rizikuoja netekti vairuotojo pažymėjimo ir būti priverstas sumokėti maksimalią baudą – 1000 svarų sterlingų (1159 eurus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)