Kaip plauti grindis su actu

Actą galima naudoti beveik visoms grindų dangoms, įskaitant plyteles, laminatą ir medieną. Štai, kaip reikia išvalyti grindis:

Kruopščiai išsiurbkite grindis, kad pašalintumėte purvą ir dulkes. Tai ypač svarbu kietmedžio grindims, nes abrazyvios šiukšlės gali pažeisti ir įbrėžti paviršių, kai jas valysite.

Padarykite acto tirpalą sumaišydami pusę puodelio distiliuoto baltojo acto su 3,7 litro šilto vandens.
Valykite grindis. Jeigu naudojate šį tirpalą kietmedžio grindims, labai svarbu išgręžti šluostę kaip įmanoma labiau.

Leiskite išdžiūti. Nereikia papildomai plauti grindų, kad nuskalautumėte acto likučius. Taip pat turėkite omenyje, kad jūsų grindys turėtų išdžiūti labai greitai, jeigu pakankamai išgręžėte šluostę.

Kaip naudoti actą kilimui valyti

Actas tinka ne tik kietai grindų dangai, kuo puikiai galima išvalyti ir kilimą.

Dezodoruokite. Praskiestas balto acto tirpalas gali būti purškiamas ant kilimo, kuris skleidžia ne patį gaiviausią aromatą. Sumaišykite arbatinį šaukštelį sodos ir arbatinį šaukštelį baltojo acto su dviem puodeliais šilto vandens, supilkite į buteliuką su purkštuku ir išpurkškite kilimą.

Pašalinkite dėmes. Po to, kai atsirado dėmė, kaip įmanoma greičiau nusausinkite ją švaria šluoste, niekada netrinkite ir nešveiskite dėmių ant kilimo. Tuomet papurkškite dėmę 50/50 sumaišyto acto ir vandens tirpalo ir palikite jį kelioms minutėms, tuomet viską vėl nušluostykite švaria ir sausa šluoste. Galima naudoti ir kepimo sodą, jog ji sugertų drėgnas dėmes prieš naikinant jas actu.

Pastebėjimas: visada išbandykite spalvos atsparumą actui ant nepsatebimos kilimo vietos ir actą naudokite tik ant sintetinių medžiagų.

Kodėl tai veikia?

Acto valomoji galia slypi jo rūgštingume. Jo pH yra apie 2.5, todėl actas yra veiksmingas tirpinant purvą ir mineralines nuosėdas, pavyzdžiui kalkes ir rūdžių dėmes. Jis nėra pripažįstamas kaip dezinfekcinė priemonė, todėl kai kuriais atvejais, pavyzdžiui, saugantis nuo gripo, juo pasitikėti nereikėtų, tačiau jis turi dezinfekuojančių savybių.

Kada geriau nenaudoti acto?

Ta pati savybė, dėl kurios actas yra efektyvus valiklis – jo rūgštingumas – yra ir priežastis, kodėl ant kai kurių paviršių jo naudoti negalima. Baltas actas gali pažeisti natūralų akmenį, pavyzdžiui, granitą arba marmurą, taip pat gali pakenkti skiediniui. Actu negalima valyti išvaškuotų arba iki galo neapdirbtų kietmedžio grindų. Actas taip pat gali neigiamai paveikti natūralaus pluošto medžiagas, pavyzdžiui, šilką arba vilną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)